Феновете на Спартак Пл с призив към президента на клуба

19:03
Феновете на Спартак Пл с призив към президента на клуба
Феновете на Спартак Плевен разпространиха отворено писмо, загрижени за съдбата на футболния клуб. Поводът е провалената тренировка на 17-и януари и заявлението на президента на клуба Иван Динов, че се оттегля. 

"До този момента той е категоричен в решението си и няма никакви индикации то да бъде променено. Знаем, че това решение е продиктувано не от липсата на предпоставки за развитието на Спартак и изпълнението на целта влизане в "А" група, а от трудностите за постигане на консенсус с плевенската общественост за начина на развитие на клуба", пише в писмото. 

В документа феновете се обръщат към г-н Динов с призив "да потърси всички начини за намирането на баланса между неговите и обществените очаквания за развитието на клуба и да продължи надграждането върху добрата основа, поставена преди три години от другите акционери Даниел Митов и Георги Милев". 

"Ако все пак мажоритарният собственик запази решението си да напусне Спартак, бихме искали да го направи в най-кратки срокове и по начин, който ще остави клуба функциониращ и няма да му попречи да продължи участието си в настоящия сезон на "Б" група", пише в писмото. 

"Обръщаме се и към ръководството на Община Плевен с настояване то да направи всичко възможно Спартак да запази мястото си в "Б" група през този сезон в случай, че Иван Динов напусне клуба. Наясно сме, че Община Плевен формално не е страна в създалата се ситуация, но винаги сме отстоявали твърдо позицията, че тя е задължена да гарантира съществуването на футболния Спартак. Няма да приемем по никакъв начин пасивно 
поведение от нейна страна, когато става дума за съдбата на един от символите на града ни", се казва в документа. 

Във връзка с тиражирана информация и изявления на президента на ФК "Спартак 1919" г-н Иван Динов относно безвъзмездно предоставяне акциите на футболния клуб на Община Плевен от пресцентъра на общината уведомиха, че "към днешна дата между кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и г-н Иван Динов няма проведена среща или телефонен разговор по темата".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация