Почти 1400 полицаи ще охраняват дербито

12:58
Почти 1400 полицаи ще охраняват дербито
Засилени мерки за сигурност ще бъдат предприети за Вечното дерби между ЦСКА и Левски в събота вечер на Националния стадион "Васил Левски".

1355 полицаи ще бдят за охраната преди, по време и след футболната среща. От полицията са изпратили писмо до кмета на Столична община Бойко Борисов да бъдат отпуснати повече коли на градския транспорт след срещата, за да не се стига до инциденти.

По спирките на градския транспорт ще бъдат разположени служители на реда, които ще съобщават, от коя спирка се качват по-големи групи фенове.

Входовете на Националния стадион "Васил Левски" ще бъдат отворени от 15:00 часа, като главен инспектор Антон Златанов призова всички граждани, които искат да гледат мача да дойдат поне час- час и половина по-рано, за да могат спокойно да минат през пропусквателните пунктове.

Тъй като утре се отваря метро-станцията ще има полицаи в и около спирката на метрото, както от "Люлин", така и от "Младост". Засилени охранителни мерки ще бъдат взети на метро-станция 9, която се пада при бившeто "синьо кафе", където е сборният пункт на феновете на Левски. В спирката няма да бъдат допускани привърженици на "червените".

Днес или утре ще се проведе среща между полицията и представители на двете агитки, за да бъдат уточнени хореографиите. На тази среща ще бъде уточнено дали ще се направи компромис за факлите, тъй като това е напълно забранено от закона. Вече има привърженици от Москва и Белград, които да подкрепят ЦСКА, но според главен инспектор Златанов не се очакват ексцесии с тях.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Aeonflux
07.05.2009 22:30

Докато няма правопис,няма да има и държава!

Emiliqn1981
07.05.2009 15:06

такава идиотщина с полицията само тука има!1400 4енгета ,плащат им от моя и от ва6ия джоб господа Фенове.жалко и 4е голяма 4аст от феновете неотиват да гледат ма4 и да подкрепят любимия отбор а да 4упят и ру6ат стадиони!но докато няма ефектовни присади за футболното хулиганство ще е така.според мен сас стюарди представители на двете агитки и много много по малак брои 4енгета на стадиона няма да има напрежение

brickbat
07.05.2009 14:13

предчувствам, че този път ще има големи безредици между двете агитки *stop* Хубаво е да има повечко полиция