Киево взема един от Левски, пита за втори

11:40
Киево взема един от Левски, пита за втори
Eлитният италиански Киево пожела футболист от Левски и тръгна за втори. Клубът от Верона одобри 19-годишния Христо Попадиин след проби. Сините очакват официалната оферта, информира "Труд".

"Герена" разреши на своя юноша да тръгне за Италия с условие - може да бъде пуснат само под наем до края на сезона. Сега Киево иска точка в договора, която да позволи да откупи правата на защитника през юни. Левски държи да запази правото на първи избор - сам да решава дали да си върне играча, а не италианците да са с предимство. Всичко зависи от фиксираната цена в контракта. Левски е готов да преотстъпи без пари Попадиин, който още няма официален мач в синьо. Но при окончателен трансфер клубът ще иска 6-цифрена сума в евро.

Като 12-годишен Христо изведе Роналдиньо от Барселона за мача в София срещу Левски от Шампионската лига през 2006 г. - 2:0 за каталунците. А само преди седмица сините уредиха наем в Пирин Разлог за ненужния на този етап Попадиин. И ден по-късно изникна интересът от елитния италиански тим. Попадиин ще играе във втория отбор на Киево с тенденция да мине в първия, ако покаже качества. А Левски остава без резервен десен защитник и е възможно да привлече нов.

Титулярният десен бек Дъстли Мюлдер напусна лагера в Кипър. Холандецът получи разрешение да се прибере в София за два дни поради личен проблем.

Киево попитал и за втори "син", чието име се пази в тайна. Най-вероятно това е Пламен Илиев.

Левски по принцип отказва да продаде титуляр под 1 милион евро - важи и за Владимир Гаджев. И едва ли Киево може да си позволи подобна цена. Сините не желаят и преотстъпване на асове. Веронците наблюдаваха Гаджев през есента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DuX4o0
19.01.2013 21:32

Според мен когато отбори било то средни дойтат да искат играчи от нас да речем от Серия А от Англииската от Примиера от Бундеслигата трябва да ги даваме безплатно не да искаме пари *smile*

MeToDueB
19.01.2013 21:20

съсипват кариери Левски .. 6 цифрена сума ще искат .. баси лакомите пичове, тук няма развитие .. да го пуснат