Гришо и Багдатис повалиха едни от фаворитите

10:53
Гришо и Багдатис повалиха едни от фаворитите
Григор Димитров и Маркос Багдатис поднесоха неприятна изненада на едни от фаворитите в турнира на двойки мъже на Аустрелиън Оупън, Макс Мирни и Хориа Текау, надигравайки ги в три сета.

Българинът, който отпадна още на старта на сингъл в Мелбърн, имаше доста по-добър ден днес заедно с кипърския си съотборник. Двамата досега нямаха класиране в трети кръг на двойки на турнир от Големия шлем, но и това се случи след успех над световните номер 4 с 3-6, 6-3, 6-2.

Първият сет определено не бе добър за Димитров и съотборника му. Двамата така и не получиха шанс за пробив, докато противниците им се възползваха при една от общо двете си за такъв. Така след 25 минути игра, румънецът и представителят на Беларус вече водеха уверено със сет.

Във втория нещата обаче се обърнаха, а Григор и Багдатис на свой ред не дадоха дори възможност за брейк на именитите си противници. При един от трите си шанса те на свой ред пробиха и изравниха резултата. Кипърецът също отпадна от турнира на сингъл вчера след среща с Давид Ферер в трети кръг, но явно бе запазил сили и за мача на двойки.

В третия сет Мирни и съотборникът му бяха пробити цели три пъти и логично напускат Мелбърн. Иначе визитките на Мирни и Текау са впечатляващи.

"Звярът", както е познат тенисистът от Беларус, има четири титли на двойки от Ролан Гарос и още две на Ю Ес Оупън. Освен това е достигал на финали в Австралия и на Уимбълдън. Румънецът пък е с три финала в Париж и полуфинал тук в Мелбърн. Следващите съперници на Гришо и Багдатис са Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара от Колумбия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
19.01.2013 11:34

при игрите на двойки , звяра от Беларус е почти непобедим , когато е с добър съотборник , Текау има добра репутация на двойките , а и като се сетя , че Мирни/Текау двойката да спечелят мача беше около 1.20 коеф и то в най - високия си вид , определено тази победа изглежда много впечатляващо ... След отпадането Мирни/Текау и Зимонич/Линстед , само Бхупати/Нестор и братята Брайън могат да спрат нашата двойка *smile*

devic
20.01.2013 14:49

виж ся, мойто момче, когато ми стигнеш акъла и разбиранията, чак тогава ти разрешавам да оспорваш мойте разкрития и факти. до тогава ше те чувствам като мой син. нямаш даже и половината от годините ми за да казваш какво да правя. точно защото РАЗБИРАМ от тенис, се опитвам да насоча, макар и нищожна част от сайта към правилния път. щото ако г-н Димитров не беше българин, нито ти, нито останалите сополанковци щяхте да сте го чували. нали разбираш.

barca_4evar11
19.01.2013 19:22

Като не разбираш от тенис не публикувай коментари!

devic
19.01.2013 14:06

точно нашия може да отпадне от АБСОЛЮТНО всеки. включително от мене и тебе. добре че е тоя мангал да го крепи срещу по-слабите. с цялото ми уважение ама има още много да яде докато стигне даже и топ40 където е в момента.и тия изблици от време на време срещу големите са чиста проба късмет.