Трансферен дневник, 18 януари: Юнайтед не се отказва от Ериксен, Хичо премина в Самсунспор

19:27
Трансферен дневник, 18 януари: Юнайтед не се отказва от Ериксен, Хичо премина в Самсунспор
Трансферен пулс на деня (18.01.2013 г. - петък):

Лудогорец официално представи новото попълнение Себастиян Ернандес Мехия. Халфът от Колумбия, който е бил съотборник на голямата звезда на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао, получи фланелката с №10 от треньора Ивайло Петев.
 
"Щастлив съм да играя в отбор като Лудогорец. Този проект ми направи впечатление още при преговорите. Нивото в клуба е изключително високо. Забелязах го още на първата тренировка", коментира Мехия, който се включи в подготовката на шампионите с малко закъснение. "Мечтата ми винаги е била да играя в Евпопа. Ето, че я осъществих. Лудогорец е шампион, има високи цели. Сега тимът е на първо място, което означава, че има добра позиция на старта на втория полусезон да защити титлата", допълни халфът, който за последно е носил екипа на Индепиндиенте Меделин.
 
Един от любимците на зелените фенове Станислав Жеков от понеделник започва тренировки отбора на Нефтохимик. Възпитаникът на шейховете в последните години игра за различни отбори в страната, натрупа и стаж в Индонезия, където направи сезон и половина с тима на Пелита Жая. Тридесет и две годишният бранител е провел разговори тази сутрин с изпълнителният директор на Нефтохимик Благо Митрев и се е разбрал за личните си условия след кратък разговор.
 
Камерунски футболист се присъедини днес към лагера на Локомотив Пловдив във Варна и започна пробен период. Това е Икунд Бое Жозеф Еме, който е на 24 години и играе като централен нападател. Еме идва от Италия, където е играл в няколко отбора от по-долните дивизии. Бъдещето му в Локомотив ще се обсъжда след първите две контролни срещи на черно-белите срещу Калиакра (22 януари) и Черноморец (26 януари).
 
Пробен период с Берое започна офанзивният полузащитник Амир Саюд. Той ще бъде тестван от Петър Хубчев в контролата срещу Ботев Гълъбово, която ще се играе на 23 януари на изкуствения терен над градския стадион в Стара Загора. 
 
Националът Владимир Гаджев отказа солидна оферта от Китай, за да гони титлата с екипа на Левски. Той бе желан лично от японската легенда Такеши Окада, който води Хаджоу. Така Гаджев остава до лятото на "Герена", а и в Левски не бързат да се разделят с него. Те едва ли ще могат да му намерят заместник до началото на пролетта. Синитe водят преговори с чужденец, който да подсили халфовата линия, но засега без успех. Вчера Илиан Илиев изпоти здраво Гаджев и компания с тичане. Гонката пропусна Станислав Ангелов, който се оплака от болки в коляното.
 
Ботев Пловдив се прицели в една от звездите на Пирин Гоце Делчев. Става въпрос за защитника Димитър Пиргов, който беше избран за играч №1 на клуба за миналата година. Преговорите между двата клуба за 23-годишният футболист вече са стартирали, но съществуват големи разминавания. Първоначално Ботев е предложил 10 000 лв, докато в Пирин искат 10 пъти повече. Според запознати ниското първоначално предложение е било блъф от страна на ръководството на канарчетата, което в крайна сметка ще успее да се договори за трансфера на Пиргов. Не е изключено от Ботев да преотстъпят в Гоце Делчев и някой от играчите, които не влизат в сметките на треньора Станимир Стоилов за пролетта.
 
Бразилският полузащитник на Реал Мадрид Кака е пред завръщане в италианския Милан. Двата клуба вече проведоха разговори, а вицепрезидентът на росонерите Адриано Галиани заяви:
 
 
30-годишният халф вече пристигна в Милано и разговаря с бившите си съотборници. В частност Кака бе забелязан в суши бар със своя съотборник и колега от нападението на бразилския национален отбор Робиньо. Кака е още в Италия, информира местната преса, въпреки че в Реал Мадрид го чакат да се върне.
 
Испанският футболен клуб Гранада привлече нападателя Карлос Аранда от конкурента в Примера дивисион Сарагоса. Според местните медии, цената за правата на ветерана възлиза на 500 хиляди евро. Той е второто зимно попълнение на клуба, след като договор подписа и полузащитникът Хосе Рико от Малага. Аранда може да дебютира още този уикенд, в който Гранада играе срещу Райо Валекано. Отборът е 17-и в класирането, като в актива си има едва 16 гола от 19 мача.
 
Манчестър Юнайтед отправи официална оферта към Кристъл Палас за изгряващата звезда на английския футбол Вилфред Заха, информира"Goal.com".
 
Според информацията на електронното издание, първоначалното предложение на червените дяволи от 7.15 млн. евро за 20-годишния талант е било отхвърлено от орлите. Твърди се, че от ръководството на втородивизинния английски тим искат минимум 12 млн. евро за родения в Кот д'Ивоар нападател.
 
Арсенал също проявява сериозен интерес към Заха. Очаква се мениджърът на топчиите Арсен Венгер също да предприеме офанзива за привличането на острието. 
 
Полузащитникът на Челси Франк Лампард е постигнал принципна договорка с Лос Анджелис Галакси, съобщава авторитетното електронно издание "Goal.com", позовавайки се на близък източник до футболиста. Легендата на сините ще изпълни настоящия си контракт с клуба, който е до края на сезона, след което се очаква да се присъедини към тима от МЛС.
 
През последната нощ е била подписана договорката по преминаването на Валери Божинов под наем до края на сезона във Виченца, съобщиха медии, близки до досегашния му клуб Верона. Очаква се днес трансферът да бъде обявен официално. 
Стражът на Барселона Виктор Валдес е отказал да поднови договора си с клуба, съобщава испанската агенция "ЕФЕ". Настоящият контракт на 31-годишния вратар с каталунците изтича през 2014-а година. Въпреки това обаче футболистът не възнамерява да удължи престоя си на "Камп Ноу". Той информирал ръководителите на тима за решението си чрез своя мениджър. Желанието на Валдес да се запознае с други култури и стилове на игра на футбол е основна причина за намерението му да напусне Барселона.
 
Дългоочакваната новина от страна на феновете на  Арсенал стана факт днес. Тио Уолкът подписа нов дългосрочен договор с клуба от Северен Лондон.

"Футболен клуб Арсенал желае да обяви, че Тио Уолкът сложи подписа си под нов дългосрочен договор с нас", обявиха артилеристите. 

23-годишният английски национал, който има 244 мача за първия тим на клуба, пристигна в Арсенал през 2006 година от Саутхямптън и се превърна в основен играч за отбора, воден от Арсен Венгер. Той отказваше да преподпише със своя отбор от няколко месеца насам и можеше да си тръгне през лятото като свободен агент. Двете страни обаче се разбраха и бързоногият играч остава в сегашния си тим. Крилото, който в момента играе като нападател, има 56 попадения на своя сметка. 

"Много се радваме, че Тио преподписа с нас! Той дойде при нас на 16 години и оттогава се разви много, превръщайки си в една от звездите както на Арсенал, така и на Англия", каза Арсен Венгер. 

"Щастлив съм, че подписах нов договор! Благодаря на всички за подкрепата, най-вече на мениджъра, на всички в клуба и на феновете. Още от самото начало казах, че искам да остана и затова се радвам, че ще продължавам да нося екипа на този клуб. Най-важното сега е да реализираме потенциала си и да спечели трофеи", сподели пък звездата на Арсенал.

Българският полузащитник Николай Димитров официално бе представен като ново попълнение в редиците на турския втородивизионен тим Самсунспор. Хичо премина в черноморския тим от елитния Касъмпаша.
 
Наполи преотстъпи чилийския си нападател Едуардо Варгас на Гремио.
 
Полузащитникът на Хамбургер Роберт Тесче ще играе под наем във Фортуна Дюселдорф.
 
Младият страж на Атлетико Мадрид Жоел Роблес бе привлечен в Уигън със статут на преотстъпен.
 
Мениджърът на Марио Балотели бе заснет в един от офисите на италианския гранд Милан. Това още повече засили спекулации, според които нападателят ще се премести на "Сан Сиро" (The Sun).
 
Изгряващата звезда на Малага и испанския футбол Франсиско Суарес - Иско ще е първият трансфер на Пеп Гуардиола в Байерн Мюнхен, твърдят немските медии.
 
В Манчестър Юнайтед работят усилено за привличането на полузащитника на Аякс Кристиан Ериксен (Daily Express).
 
Голмайсторът на Атлетик Билбао Фернандо Йоренте е на крачка от трансфер в Ювентус. Според "Marca", испанецът ще подпише дългосрочен договор с бианконерите и на сезон ще получава 4.5 млн. евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FRANKI_89
19.01.2013 14:15

Лампард има още какво да даде на ЧЕЛСИ,нали виждате Гигс и Сколс какво означават за Ман.
Юнаитед.Много хляб има още във синята легенда!
*beer*

United9
19.01.2013 10:16

Ае защо всички говорите за Манчестър Юнайтед и Ериксен други новини няма ли и отбори.

maks.kolev.7
19.01.2013 10:54

другите са скучни

ioan.stankov
19.01.2013 09:25

Бих искал Ериксен да си остане в АЯКС, за да може с някой нови попълнения да направим нещо по-значително в Европа

degea97_
18.01.2013 23:05

Ериксен и Клевърли в центъра на полузащитата просто ще си паснат перфектно .

Johan_Cruyff_14
18.01.2013 20:34

Поне 30 милиона трябва да му вземем, но като знам колко е щедро ръководството...

blue4ever
19.01.2013 01:12

виж го, че е фен на 50 отбора, няма как да не се изкаже във всяка тема

Johan_Cruyff_14
18.01.2013 21:50

Какво заядливо намираш в този мой коментар, ако не е тайна?

Strraxo
18.01.2013 20:43

Ти ако не се изкажеш няма да си ти.. Винаги някак си заядливо казваш всичко

dqmvolceto
18.01.2013 19:38

Много ще се радвам ако вземем Ериксен тогава Сколс да се пенсионира че и не получава много шансове а и е нормално предвит годините му!