Берое взе на проби футболист от Алжир

12:12
Берое взе на проби футболист от Алжир
Пробен период с Берое започна офанзивният полузащитник Амир Саюд. Той ще бъде тестван от Петър Хубчев в контролата срещу  Ботев Гълъбово, която ще се играе на 23 януари на изкуствения терен над градския стадион в Стара Загора.

Саюд е национал на  Алжир до 23 години, а за последно е играл в Ал Ахли Дубай. В началото на годината е преминал пробен период в турския  Газиантепспор. Амир Саюд е роден на 31 август 1990 година в град Гуелма,  Алжир. Висок е 164 см и играе като офанзивен полузащитник. Юношеската му кариера преминава през Наср Ел Феджидж, Рапид Гуелма, ЕС Гуелма и ЕС Сетиф. На 16 годишна възраст е избран на кастинг с млади таланти от целия арабски свят и от Академия "Исмаили" се присъединява към Ал Ахли (Дубай, ОАЕ). Там остава от 2008 до 2012 година. В този период успява да изиграе 12 мача. Преотстъпван е на три пъти. На 26 януари 2010 година отива в Ал Араби Кувейт, където получава шанс за изява в 6 срещи и отбелязва 1 гол. С изявите си помага на отбора да стигне до финал за Купата на Принца през 2010 година, където губят на финала от Кувейт. През лятото се завръща в Ал Ахли. На 15 септември 2011 е преотстъпен под наем в отбора на Исмаили (Египет), където получава шанс за изява само в един мач. Същия сезон отборът става шампион на Египет.

През изминалата година има 5 мача и един гол за МС Алжер (Алжир). Национал е на Алжир и има 8 мача в отбора до 23 години. Играл е за Купата на Африканските нации до 23 години в Мароко през 2011 година.

Така чужденците на проби в Берое станаха трима - освен алжиреца Сайд още са черногорския вратар Александър Мартинович и естонския национал Сандер Пури.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация