Виченца представя Валери Божинов днес

11:06
Виченца представя Валери Божинов днес
През последната нощ е била подписана договорката по преминаването на Валери Божинов под наем до края на сезона във Виченца, съобщиха медии, близки до досегашния му клуб Верона. Очаква се днес трансферът да бъде обявен официално. 
 
Българинът дойде в отбора на Верона под наем от Спортинг Лисабон, но почти не получаваше шанс за изява в тима, който се бори за влизане в Серия А. Сега той ще доиграе сезона в друг състав от Серия Б - Виченца, който обаче се бори за оцеляване във втория ешелон на италианския футбол. 
 
Трансферът стана факт, след като Верона успя да си запази правото да привлече футболиста след края на сезона за постоянно. През юни българският национал ще се завърне в тима от Града на Ромео и Жулиета. 
 
"Самият президент на Верона Маурицио Сети е казвал много пъти, че най-трудните месеци на отбора са били, когато не са имали подходящ играч в състава си. Отново ще повторя, че Божинов няма проблем на нито едно ниво в клуба. Имахме и други привлекателни оферти от чужбина, но играчът предпочете да се докаже в италианския шампионат. Знам, че амбициите на Виченца са по-различни от тези на Верона в Серия Б, но според мен и двата отбора са стойностни", каза вчера мениджърът на Божинов Джери Паломба. 
 
Интерес към нападателя имаше още от елитния Сиена, шотландския Селтик и българския Ботев Пловдив. Виченца обаче се намира само на 50 километра от Верона, което със сигурност също е повлияло при избора на Божинов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jelko
18.01.2013 16:32

Дано при тези слабаци поне да играе.А ако и те са "силни" и нападателите им са по-добри да следва пътека,прокарана от една друга родна 'звезда" - Краси Чомаков.Кремонезе,Лумедзане,Катандзаро-там със сигурност ще играе *cigarette*

overdrive
18.01.2013 14:59

Божинов си съсипва кариерата все повече. А мислехме че няма на къде повече ..

terrorblade
18.01.2013 14:51

Удивитилен пример за провал на кариерата,заради странични фактори.Всеки следващ отбор на Божинов е по-слаб от предишния.Да беше си дошъл в България,поне да чука Николетка.

angelusssssss
18.01.2013 15:25

а кат свършат парите сигурно и Николетка ще го зареже ...

MeToDueB
18.01.2013 13:08

тия пичове са пред изпадане, ами това е най-слабия отбор в който ще играе и кариерата му върви само надолу, ще видим догодина къде .. Слави Трифонов се бъзикаше за Симитли .. може може ...

MeToDueB
18.01.2013 13:02

най-сладките милиони изкарва този футболист

MeToDueB
18.01.2013 13:00

И все още не е ударил дъното, дъното щеше да е България .. момчето игра точно 2-3 сезона в Лече стабилно, след това на прилично ниво, но като резерва в Юве и няколко мача във Фиорентина и вижте .. никаква кариера, но все пак си намира отбори .. Ман Сити, Лисабон, Парма .. вече е на по-ниско ниво от това, което е бил, но пак е в Италия .. пак го искат, само и само защото има прилична визитка .. така купуват футболисти тук в България, гледат къде е играл .. той може 1 мач да не е играл там, но е бил .. и веднага големия талант .. не че Валери не беше талант, но контузиите на първо място и след това започна да мисли за други неща .. и се стигна до тук, но пак .. пак не е ударил дъното .. кариера обаче няма да изгради, върви надолу към пропастта

krasenco
18.01.2013 11:41

Явно следващата крачка е Серия Ц.Ако така продължава,по-добре да дойде в България.

Phantom1112
18.01.2013 11:24

Минава през всички отбори да им събира екипите за колекция...

_beroe_
18.01.2013 12:02

То от доста време всичките му трансфери са крачка назад.

bacardy_breezer
18.01.2013 11:29

Тва е още една крачка назад в кариерата му, защото Верона е в началото на класирането и може би догодина ще играе в Серия А, а Виченца се бори за оставане в Серия Б и най-вероятно догодина ще са в Серия Ц......