Божинов жертва пари за титулярно място

08:36
Божинов жертва пари за титулярно място
Валери Божинов жертва сериозни пари, за да играе редовно във “ Виченца”, съобщи местният вестник “Ил Джорнале”. Трансферът на българския нападател бе договорен снощи, като това е второ преминаване под наем за Божинов през сезона. Националът първо игра през есента като преотстъпен от “Спортинг” във “ Верона”, а сега е под наем във “Виченца”.

Клубът от областта Венето е на 20-о място в Серия “В” и е пред изпадане. Според “Ил Джорнале” шефовете на “Виченца” са в много тежко финансово състояние и нямат пари за скъпи играчи. Намеква се дори, че при изпадане клубът може да фалира.

“Божинов прави голяма финансова саможертва, за да дойде във “Виченца” - твърди изданието от града, визирайки доста по-ниската заплата, която ще взема българинът. - Клубът също съзира в него спасение, защото дава в замяна своето 16-годишно съкровище Салваторе Майорана, искан и от “Ювентус”.”

“Това е възможност за Валери да играе”, коментира агентът на българина Джери Паломба.

Божинов може да дебютира за “червено-белия” отбор на 26 януари при гостуването на “Чезена”.

Българският нападател ще заиграе на стадион “Ромео Менти”, най-малък в професионалния футбол на Италия - 12 000 места, но сега събиращ 9800 фенове заради ремонт. Най-големият успех на “Виченца” е Купата на Италия, спечелена през 1997 г. От клуба тръгна Роберто Баджо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация