Боро обжалва присъдата за погубен талант на Юнайтед

20:17
Боро обжалва присъдата за погубен талант на Юнайтед
Ръководството на тима от Висшата лига на Англия Мидълзбро ще обжалва наложената санкция от 4.5 милиона паунда, която тима ще трябва да плати, след като играч на тима от "Ривърсайд" сложи край на кариерата на млада звезда на Манчестър Юнайтед.

Футболистът на Боро Гари Смит счупи на две места десния крак на младия Бен Колет по време на мач на резервите на двата клуба, игран през 2003 година. Колет ще трябва да получи обезщетението, след като съд взе това решение по време на граждански процес в град Манчестър през миналия август.

Съдът чу как въпреки намерението си да се завърне в игра, Колет, който сега е на 23 години, нямало как да се върне на нивото на професионален футболист и трябвало да сложи край на кариерата си. Смит и Мидъзлбро поеха отговорността за случилото се, като в полза на Колет свидетелстваха мениджъра на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и капитана на тима Гари Невил. Шотландецът заяви пред съда, че Колет е имал всички шансове да пробие в първия тим на Манчестър Юнайтед. Съдът чу освен това, че играчът е щял да получава около 13 000 паунда на седмица, а освен това спокойно е можел да играе футбол до 35-а си година.

Сега обаче, Смит и неговия клуб Мидълзбро са решили да обжалват обезщетението, което трябва да платят на младия бивш футболист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

idol_bg
07.05.2009 10:34

Lucas_Podolski Ъ...кво говориш бе човек..!!!Аз дори се съмнявам дали изобщо щяха да пишат за тва ако беше в БГ.Тука и журналистите обслужват интереси,кво мислиш.

Lucas_Podolski
07.05.2009 09:49

Еи така се прави в цивилизованите държави! Ако беше в България да са го забравили до сега момчето и да са го оставили на произвола на съдбата!!!!!