Аячо не се даде на ПСЖ (видео)

08:50
Аячо не се даде на ПСЖ (видео)
Пари Сен Жермен игра с човек по-малко през цялото второ полувреме и не успя да отбележи гол в лигата за първи път от август при равенството 0:0 срещу гостуващия Аячо в изтеглен мачът 20-ия кръг на френското футболно първенство.

Столичани останаха на върха на класирането с 39 точки, но имат само точка аванс пред втория Олимпик Лион, който тази вечер гостува на предпоследния Троа.

Възпитаниците на Карло Анчелоти имаха превъзходство и достатъчно положения, за да стигнат до победата, но не успяха да ги реализират.Златан Ибрахимович, който е лидер при стрелците с 18 попадения за сезона, пропусна две отлични положения преди почивката, а в последните секунди на първото полувреме Тиаго Мота беше отстранен с директен червен картон след грубо нарушение в гръб срещу Фредерик Самаритано.

Вратарят на гостите Гийермо Очоа отрази силен удар с глава на Алекс след час игра, а малко по-късно успя да се справи с останалия сам срещу него Ибрахимович. Шведът можеше да донесе успеха на домакините в самия край, но стреля на сантиметри от целта от границата на пеналта. Бразилецът Лукас Моура, който беше привлечен с трансфер за 40 милиона евро в новогодишната пауза в първенството, не успя да
впечатли в дебюта си.



В друг изтеглен мач от кръга Сент Етиен завърши 2:2 срещу гостуващия Тулуза. Йоан Моло се отличи с гол и асистенция за домакините в дебюта си след трансфера от Нанси.

Капитанът Лоак Перен откри резултата с глава в 26-ата минута след центриране от фаул на Моло, а това беше първи гол за отбора след пет поредни мача без попадение в лигата. Етиен Дидо изравни само минута по-късно, а малко преди почивката Серж Орие изведе гостите напред с удар от 20 метра. Сент Етиен все пак се спаси от поражението в 62-ата минута, когато Моло вкара първия си гол за клуба. Той направи добавка отблизо, след като изстрел на Пиер-Емерик Обамеянг беше блокиран.

Домакините обаче не успяха да спечелят в шести пореден мач в Лига 1 и останаха в средата на таблицата с 28 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация