Трансферен дневник, 11 януари: Бекъм може да заиграе в Русия, Шахин се завърна у дома

18:53
Трансферен дневник, 11 януари: Бекъм може да заиграе в Русия, Шахин се завърна у дома
Трансферен пулс на деня (11.01.2013 г. - петък):

►Ръководството на Етър продължава с активността си на трансферния пазар с привличането на двама холандски футболисти. Единият от новите играчи в тима от Велико Търново е Йерсон Рибейро, който идва от холандския втородивизионен Екселсиор Ротердам. Той е на 24 години и играе като атакуващ полузащитник. Другият играч в селекцията на виолетовите е Стюарт ван Дотен. Той играе като централен защитник, а за последно се подвизаваше с екипа на ФК Дордрехт.
 
►Втородивизионният Банско 1951 очаква да се подсили с футболисти от столичния ЦСКА през зимната пауза в първенството, съобщи изпълнителният директор на клуба Красимир Горанов.
 
"Има вероятност към нас да се присъединят футболисти от ЦСКА, но не преди да се уточни с кои състезатели те ще се разделят или ще преотстъпват", коментира Горанов.
 
Той призна, че има интерес от клубове от елита за играчи от състава, но офертите не задоволяват ръководството. 
 
"До момента различни отбори от "А" група проявяват интерес към наши футболисти, но след като няма солидни оферти, няма как да се съгласим със старши треньора Йордан Самоковлийски да ги отстъпим. Ние не сме благотворително дружество, което да създаваи подарява футболисти безплатно или срещу символични суми. Ще освободим футболисти, които да отидат в по-класни отбори от нашия, но срещу по-сериозни финансови параметри", каза Горанов. 
 
Черноморец Бургас приключи с привличането на български футболисти или такива от родното първенство, обяви старши треньорът на акулите Димитър Димитров-Херо за БТА. Както е известно, до момента бургазлии привлякоха защитниците Тихомир Трифонов от Монтана, Александър Башлиев, който дойде като част от сделката за Пламен Димов в Левски, и македонският ветеран Ванчо Траянов, който пристига от закъсалия Миньор Перник.
 
"Нямаме интерес към повече играчи от България. До края на трансферния период ще търсим подсилване с футболисти от чужбина”, обясни още Херо.
 
►Всички футболисти с изтичащи договори ще останат в състава на Лудогорец, категоричен е старши треньорът на шампионите Ивайло Петев. През месец юни изтичат контрактите на Александър Барт, Емил Гъргоров и Урош Голубович, но Петев е сигурен, че те няма да намерят по-добри условия.
 
 
“Марселиньо ще напусне Лудогорец само при изгодна оферта, добави Петев. Халфът беше един най-силните играчи за отбора в шампионския сезон, но през настоящия се забелязва спад в неговата форма.
 
 
Засега 26-годишният офанзивен халф е единственият нов играч на оранжевите. Очаква се до началото на пролетния полусезон да бъдат привлечени още двама. Отбора са напуснали Галин Иванов, преминал в Славия, Костадин Башов, разтрогнал по взаимно съгласие, и Денба Коли. 
 
Ботев Пловдив засега се разминава с двамата национали, които искаше да привлрече в редиците си - вратарят Владислав Стоянов и нападателят Валери Божинов. Жълто-черните удариха на камък с трансфера на Стоянов. Лично новият треньор на канарчетата Станимир Стоилов патува за Молдова за преговорите с Шериф Тираспол, който държи правата на национала. Оказало се, че клубът на Стоянов е получил оферта за вратаря, която е по-добра от тази на пловдивчани. Очаква се в близките дни Владо Стоянов да смени тима си, но не в посока Ботев. И преди това от Шериф искаха нереално висока цена за вратаря, чийто договор изтича през юни. Спортно-техническият щаб на канарчетата веднага е насочил погледа си към друг вратар, като вече са набелязани няколко варианта.
 
►Възможността Валери Домовчийски да се завърне в "Левски" намаля значително. "Сините" сочат като причини разминавания в разговорите в сряда вечерта и липса на достатъчно желание от нападателя.
 
Всъщност Валери още не е скъсал контракта си с Дуисбург, който изтича през юни, а "Левски" не иска да плаща трансферна сума.
 
 
►Германският втородивизионен Кайзерслаутерн привлече в 
състава си австрийския национал Кристофер Дражан от Рапид Виена, съобщи “ДПА”. 22-годишният офанзивен полузащитник парафира контракт до 30 юни 2016 година.
 
►Италианският шампион Ювентус отхвърли официалната оферта на Волфсбург за Фабио Куалярела, съобщават някои от водещите издания на Стария континент. Така ръководителите на вълците отново удариха на камък в поредния си опит да се подсилят с услугите на 29-годишния нападател, който е обвързан с бианконерите до 2015 година. Напомняме Ви, че по време на зимната пауза Волфсбург привлече Иван Перишич от Борусия Дортмунд.
 
►Крилото на Болтън Мартин Петров е само на крачка от трансфер в Еспаньол, съобщава каталунското издание "Спорт". Наставникът Хавиер Агире е настоял лично за трансфера на българина. Специалистът отлично познава българина от съвместния им престой в Атлетико Мадрид. Бившият играч на Манчестър Сити трябва да подпише договора си съвсем скоро и се очаква до 24 часа да бъде обявен като футболист на тима от стадион "Монтжуик". Агентът на футболиста също е в Испания.
 
►Луис Кавани разкри, че синът му Единсон от малък е мечтаел да играе в Реал Мадрид. 
 
Звездата на Наполи постоянно е свързван с трансфер в голям отбор и бащата на играча обясни коя, според него, е идеалната дестинация. 
 
"Реал ще е перфектният отбор за сина ми. Още от малък той обожава този клуб", коментира Кавани-старши в ефира на "Марка-Тв".

►Отборът на Анжи се готви да осъществи сензационен трансфер. Ръководителите на руския клуб водят преговори с мениджъра на Дейвид Бекъм.
 
►Халфът на Ливърпул Нури Шахин, който играе на "Анфийлд" като преотстъпен от Реал Мадрид, ще се завърне в Борусия Дортмунд. 24-годишният турски национал ще разтрогне договора си с червените и ще се присъедини към бившия си клуб. Жълто-черните ще привлекат полузащитника под наем от Реал Мадрид с опция за закупуване.
 
►Украинският колос Шахтьор Донцек финализира трансфера на Тайсън от Металист Харков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

laury_vn
12.01.2013 10:20

. Лично новият треньор на канарчетата Станимир Стоилов пAтува за Молдова за преговорите с Шериф.... евала на българската журналистика...

man4estara10
11.01.2013 20:26

От тук като гледам Шахтьор наистина са направили страхотен трансфер.