Стоичков за Майкъла: Гладна кокошка просо сънува

15:30
Стоичков за Майкъла:  Гладна кокошка просо сънува
Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков събра своите момчета в Ловеч, за старта на зимната подготовка. В добро настроение, наставникът се яви пред медиите, за да сподели очакванията си за пролетния полусезон, и други интересни детайли. Наставникът на оранжевите лоялно заяви, че остава верен на ловешкия клуб и неговоя собственик Гриша Ганчев. Камата призова изпълнителният дирвектор на ЦСКА Георги Илиев да не спеколира повече с неговото име. 

"Гладна кокошка просо сънува. Аз имам отбор и човек, който ми е гласувал доверие. Не е коректно да се пишат постоянно подобни неща. А и друго – няма как да стане Майкъла да ми е директор. Върша си работата, но го приканвам да спре с неговите приказки", заяви Стоичков.

'Няма оферти за наши играчи. Избийте си го от главата. Допитвания всеки ден може да има, но можем да си питаме всеки ден", категоричен бе Стоичков. "Честно и откровено, не се интересувам от конкуренцията", добави още той.

"Започваме с голям оптимизъм, нова година, нов късмет, радвам се, че всичси са здрави, с настроение. Даваме си сметка какво ни чака. Вярвам във всички, може би още едно попълнение ще имаме. Но отборът е окомплектован. Тръгваме 26 човека за първия лагер, който е много важен", обясни наставникът.

Ето още от думите му:

"Това което трябва, е да не пропускаме много положения. Това е работа на всички, от нападателя до вратаря. Да се надяваме да имаме и шанс. Но ако нямаш положения, не пропускаш. Така че се радвам, че ги създаваме. Може би ни липсва и концентрация при гола. Вярвам във всички, които тръгват с мен за Гърция, че ще изчистим тези детайли.
Първите три-четири мача от пролетта ще са приятни за гледане – с ЦСКА, с Локомотив, с Левски за Купата, така че моето желание е момчетата да са пределно концентрирани.
Ние цели не сме си поставяли, само искаме да играем добър футбол. Не ме е страх да пускам и Никола Колев, и Кирил Десподов. Щом вярвам в тях, значи имат потенциал. Във всички национални гарнитури има момчета от нашия отбор.

Ако залагаме само на чужденци, едва ли нашите деца ще ги видим да играят футбол. Аз станах футболист, когато нямахме чужденци. Наско Сираков, Любо Пенев, Краси Балъков, Данчо Лечков, те станаха без чужденци. Някои разбирачи последните години решиха, че няма да има футбол без чужденци. Ако взимаме, не трябва да са на кило.

Може би ще имаме още един нападател. Казвам може би, защото съм спокоен и с това, което имам – Иса, Заков, Момчил Цветанов, Ваюши, Георги Миланов ще ни помага, Кирил Десподов всеки момент ще стъпи в първия отбор. Да, може да има още един нападател за по-голяма конкуренция. Но трябва да има качества.

Всеки ден с тези деца е удоволствие. Мачът е 90 минути, а аз съм с тях от понеделник до петък. От понеделник до петък е нашият мач. Трябва да знаеш, че когато чувстваш умора, и продължиш да играеш, това е победа. Ще искам от момчетата да преодолеят този страх, че когато са уморени, не могат да играят."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация