Трансферен дневник, 10 януари: Гуардиола се завръща в Италия, Юнайтед набеляза бразилска перла?

18:40
Трансферен дневник, 10 януари: Гуардиола се завръща в Италия, Юнайтед набеляза бразилска перла?
Трансферен пулс на деня (10.01.2013 г. - четвъртък):

►Нападателят Димитър Рангелов е пред завръщане като преотстъпен в Славия. Българският национал ще играе за белите през пролетта на сезон 2012-2013, когато клубът ще чества своя 100-годишен юбилей.
 
Локомотив Пловдив стартира днес зимната си подготовка с трима нови футболисти. В първото занимание за годината на "Лаута", в което участваха общо 28 играчи, се включиха разтрогналият с Монтана Георги Мечечиев и привлечените като свободни агенти от Етър (Велико Търново) Атанас Атанасов и Четин Садула, който преди тренировката парафира контракт за 18 месеца с черно-белите.
 
 
 
Днес лудогорци се събраха за първа зимна тренировка в хотелски комплекс, който се намира в покрайнините на София, с две нови попълнения. Дойде единствено Неманя Милисавльевич от Рапид Букурещ. Колумбиецът Себастиан Ернандес пък се очаква направо в Истанбул преди началото на първия лагер.
 
Симеон Райков пристигна снощи във Варна и днес проведе първа тренировка с отбора на Черно море. Футболистът е на 23 години и е юноша на Спартак Пловдив, играл още за отборите на Сливен, Ботев Враца и Левски, където получи повиквателни за младежкия и мъжкият национални отбори.
 
►Ръководството на НАК Бреда се двоуми дали наистина да вземе Сьорд Арс от Левски, съобщава холандската преса. Острието тренира с тима от Ередивизи от известно време и дори бе взет от НАК на лагера във Валенсия. Днес отборът от Бреда играе контрола в испанския град срещу ФК Грьонинген. След нея трябва да бъде взето и решение дали тимът ще опита да вземе с наем до края на сезона холандския футболист. Информациите от Ниската земя обаче са, че в последно време отборът наистина се двоуми дали Арс е желаното от тях попълнение.
 
►Вратарят на Черно море Георги Китанов замина днес сутринта за Амстердам, а по-късно днес след обяд ще направи и първа тренировка на базата на ПСВ Айндховен. 17-годишният талант от Варна ще бъде тестван до 16-и този месец, като на 12-и ще играе в контролен мач. Около Китанов се разгоря малка битка на няколко западноевропейски клуба, като до последно интересът остава при ПСВ Айндховен и Генк. Офертата от ПСВ Айндховен беше предложена от мениджърската компания Скаутинг тийм, като тя е доста по-добра за Черно море не само от финансова гледна точка, но и от чисто футболна.
 
►Централният защитник на Нефтохимик Велин Дамянов замина на проби в Полша вчера. Високият бранител пристигна снощи в лагера на Флота Швиноуйшче и веднага направи първа тренировка във фитнеса. 24-годишният Дамянов ще тренира днес за първи път с топка. Той може да играе успешно и като дефанзивен халф, бил е и юношески национал на България. Ако поляците го харесат, Нефтохимик няма да прави проблеми за трансфера му.
 
►Днес Берое се сдоби с трето ново попълнение, след Борислав Стойчев и Дончо Атанасов. Договор за 2,5 години подписа румънецът Валентин Крету, който е играл последно в първодивизионния румънски клуб Конкордия и идва като свободен агент. Старозагорският клуб се пребори за правата на десния защитник с гранда Рапид Букурещ.
 
►Защитникът на Локомотив София Костадин Велков е получил покана за проби в германския втородивизионен Дуисбург, научи "24 часа". 23-годишният бранител трябва да замине в събота за Лара, част от турския курорт Анталия. Там в същия ден на лагер пристигат зебрите. Немският тим ще тренира в южната ни комшийка 10 дни и ще изиграе 3 контроли.
 
►Мениджъри от чужбина са се заели да намерят нов нападател на Литекс, разкрива "Тема Спорт". Съгледвачите вече са предложили няколко имена на Христо Стоичков. Едно от тях е това на национала на Парагвай Едгар Бенитес. 25-годишният футболист е собственост на мексиканския Пачука. През последната година обаче той игра като преотстъпен в Толука и вкара 5 гола в 22 срещи.
 
►Ръководството на Щутгарт продължи договорите на 21-годишния японски национал Готоку Сакай и на германеца Бенедикт Рьокер, съобщи днес спортният директор Фреди Бобич. Договорът на японския национал е продължен до 2016 година, а на Рьокер - до 2015 година.
 
►Претендентът за титлата в Италия Наполи привлече Пабло Армеро от Удинезе. Колумбийският национал премина медицински прегледи и играе като преотстъпен в Неапол до края на сезона. Според информации в италианската преса Наполи ще плати 1 милиона евро трансферна сума с опция да добави още 3 милиона в края на сезона, като по този начин ще закупи половината от трансферните права на играча.
 
►Българският полузащитник Стоян Стефанов напусна молдовския първодивизионен Костулени по финансови причини. Клубът от Кишинев беше принуден да се раздели с голяма част от основните си футболисти заради проблеми с финансирането. 29-годишният Стефанов в момента поддържа форма в Сливен и си урежда нов трансфер зад граница.
 
►Президентът на Интер Масимо Морати заяви, че клубът е приел предложението на Галатасарай за Уесли Снайдер. Според информациите турският тим дава 10 милиона евро на нерадзурите, а офертата към холандския халф е за заплата на стойност шест милиона евро на сезон. Снайдер иска същата заплата и от миланския колос, но Интер не желае да му плаща толкова много.
 
"Ние сме доволни от предложението, така че сега всичко зависи от Уесли. Още не съм говорил с него, така че не знам какво мисли той по въпроса", каза Морати. 
 
Той коментира и интереса на Интер към халфа на Катания Франческо Лоди. "Той няма да дойде през януари, защото президентът Пулвиренти заяви, че не е за продажба, а ние не искаме да създаваме проблеми", обясни Морати. 
 
►Нападателят на Сантос Сао Пауло и на бразилския национален отбор Неймар заяви в Монтевидео, че "още не е дошъл моментът да отиде да играе в Европа". Неймар каза това на церемонията в Монтевидео, на която за втора поредна година получи наградата за най-добър футболист на Южна Америка.
 
"Сега не е моментът, каза Неймар. Имам договор със Сантос до 2014 година. Аз съм доволен в Сантос, където е семейството ми и имам много приятели".
 
Лийдс закупи състезателните права на Майкъл Тонг, който по-рано през сезона бе преотстъпен на тима от Чемпиъншип от Стоук Сити.
 
►Уест Бромич Албиън отхвърли офертата на Куинс Парк от 5 млн. паунда за Йонас Олсон.
 
►Бившият наставник на Барселона Пеп Гуардиола получи изненадващо предложение да застане начело на италианския тим Рома. Според информацията на "El Pais", генералният директор на вълците Франко Балдини е провел среща с испанския специалист в Ню Йорк относно възможността той да застане начело на кормилото на клуба. 
 
►Полузащитникът на Челси Франк Лампард може да продължи активната си състезателна кариера във Фиорентина (La Gazetta dello Sport).
 
►Наставникът на Пари Сен Жермен не се отказва от намерението си да се подсили с английския национал Ашли Коул, чийто настоящ контракт с Челси изтича в края на сезона.
 
Ливърпул, Тотнъм и Съндърланд водят битка за защитника на Дженоа Андреас Гранквист (Sky Sports).
 
Нюкасъл се включи в битката за подписа на халфа на Тулуза Муса Сисоко. Лондонските клубове Арсенал, Челси и Уест Хям също проявяват интерес към футболиста (The Times). 
 
►Английският колос Манчестър Юнайтед набеляза 20-годишния нападател на Райо Валекано Лео Баптистао. Бразилската перла, която е оценена на 5 млн. паунда, е следен и от отборите на Ливърпул, КПР, Лийдс и Брайтън (The Sun).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

enjo2
10.01.2013 19:50

►Бившият наставник на Барселона Пеп Гуардиола получи изненадващо предложение да застане начело на италианския тим Рома. Според информацията на "El Pais", генералният директор на вълците Франко Балдини е провел среща с испанския специалист в Ню Йорк относно възможността той да застане начело на кормилото на клуба. ... оф уинър защо казвате че пеп ще отиде в италия като само са провели разговор !!! и съм почти на сто процента че ще отхвърли !!!*beer*

degea97_
10.01.2013 18:50

Ако Лампард отиде във Фиорентите със този отбор ги виждам на елиминациите в ШЛ ...