Лудогорец обяви увеличение на бюджета

16:13
Лудогорец обяви увеличение на бюджета
"Няма тенденция към свиване на бюджета на Лудогорец. Аз самият съм участник в дискусиите по изготвянето на бюджета и мога да кажа, че напротив- има увеличаване в частта за Детско-юношеската школа. Там увеличаването е близо 1/3. Предвидили сме някои новости в тази структура на клуба, но мисля че има увеличаване и в общия бюджет на клуба", отговори изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев на въпрос дали не предстои свиване на финансирането.

Той уточни, че миналата година не бива да бъде приемана като мерна единица, защото доста пари за изхарчени по изграждането на базата. Един тренировъчен терен вече функционира, а нови два ще бъдат пуснати в експлоатация през тази пролет.

"Школата ни се развива много по-бързо от очакванията. И не става въпрос само за инфраструктурата, а и като обучение на кадрите в нея. Знаете, че няколко наши треньори бяха на специализация в Барселона. Имаме един много амбициозен и разбиращ футбола директор на школата Яков Папарков. Идеята на нашата школа е също така да произвежда и треньори", допълни Петричев.

В края на това изказване шефът на орлите заяви, че предстоят и още неща, които на този етап няма да бъдат обявявани. Шампионът Лудогорец ще продаде играчи единствено при добри оферти за клуба и за играча, но към момента трансфери в тази насока няма. 90 процента от информациите, появили се в медиите праз тази зима, не отговарят на истината.

"Ние сме доволни от свършената работа. Привлякохме това, от което имахме нужда. Ние си имаме боеспособен състав, който може да се пребори за защита на титлата. А новите са просто част от засилването ни и подобряването на нивото", каза на пресконференцията днес изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев.

Заедно с мениджъра на тима Ивайло Петев двамата представиха новите попълнения, както и нов член на треньорския щаб. Сърбинът Неманя Милисавлевич позира с екипа си пред фоторепортерите. Колумбиецът Себастиан Ернандес пък е в родината си и ще се забави известно време. Петричев обаче заяви, че работните визи и на двамата чужденци са изрядни и могат да играят в родното първенство. Договорите и на двамата са за по 2,5 години.

"Нямаме практика да обявяваме детайли по селекцията, но мисля, че трансферите са съвсем нормални, обяви още изпълнителният директор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация