Защитник от Нефтохимик замина на проби в Полша

11:26
Защитник от Нефтохимик замина на проби в Полша
Централният защитник на Нефтохимик Велин Дамянов замина на проби в Полша вчера. Високият бранител пристигна снощи в лагера на Флота Швиноуйшче и веднага направи първа тренировка във фитнеса.

24-годишният Дамянов ще тренира днес за първи път с топка. Той може да играе успешно и като дефанзивен халф, бил е и юношески национал на България. Ако поляците го харесат, Нефтохимик няма да прави проблеми за трансфера му.

МКС Флота Швиноуйшче е на 1-о място в полската втора лига и целта пред отбора е да спечели промоция за Екстракласата след няколко неуспешни опита. Тимът има 40 точки, с 5 пред втория в класирането Термалика Брук-Бет Нечича.

В същото време от клуба се похвалиха с първо сигурно ново попълнение. Офанзивният полузащитник Стамен Ангелов от пролетта отново ще облича зеления екип на Нефтохимик. Футболистът премина от нафтата в отбора на Черно море през миналия сезон, но не успя да се утвърди като титуляр.

След смяната на треньорското ръководство на моряците, Стамен разтрогна по взаимно съгласие с клуба и стана свободен агент. Привличането му в Нефтохимик е без трансферна сума, а футболистът е предпочел отново да играе за родния си тим, като е отхвърлил няколко предложения от други клубове. Ръководството на шейховете през последната седмица разговаря с доста футболисти, като преговорите с още двама са пред финализиране. От ръководството не бързат да обявяват имената им, но със сигурност това ще стане в понеделник, когато е първата тренировка на отбора.

Освен тях, пробен период ще преминат още доста футболисти, някои от които с опит в "А" и "Б" група, както и юноши от различни клубове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация