Играч на Локо София на проби в Дуисбург

09:53
Играч на Локо София на проби в Дуисбург
Защитникът на Локомотив София Костадин Велков е получил покана за проби в германския втородивизионен Дуисбург, научи "24 часа".

23-годишният бранител трябва да замине в събота за Лара, част от турския курорт Анталия. Там в същия ден на лагер пристигат зебрите. Немският тим ще тренира в южната ни комшийка 10 дни и ще изиграе 3 контроли.

В този период ще бъде пробван Велков. Първата проверка е на 16 януари срещу украинския Волин (Луцк), за който ритат българските защитници Валентин Илиев и Петър Занев. На следващия ден е спарингът с 4-дивизионния германски Хавелзее. На 20-и зебрите срещат хърватския Осиек.

За интерес към Велков наскоро призна треньорът на Дуисбург Коста Руняич. Негов помощник е бившият асистент в националния отбор Илия Груев. В отбора е и нападателят Валери Домовчийски. Руняич обаче в прав текст обяви, че няма да разчита на него.

Велков днес ще започне подготовка с Локо. На сбора в "Надежда" трябва да се появят 6 нови попълнения. Договори подписаха вратарят Божидар Митрев, защитникът Ивелин Янев, левият халф-бек Румен Трифонов, крилото Искрен Писаров и нападателите Крум Бибишков и Бранимир Костадинов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация