Ники Михайлов започна пълноценни тренировки

15:39
Ники Михайлов започна пълноценни тренировки
Българският национал Николай Михайлов започна пълноценни тренировки с Твенте. 24-годишният вратар се включи в заниманията на холандския тим в Маспаломас наравно със съотборниците си след почти 2-месечно отсъствие.

Вратарят получи контузия на тренировка на националния отбор в средата на ноември и оттогава се възстановява.

"Радвам се, че отново тренирам наравно с момчетата. Чувствам се много по-добре, след като в последните десетина дни тренирах по индивидуална програма. Мускулите около коляното ми са добре. Мога да кажа, че физически съм на 100 процента готов. Естествено ми липсва игрова практика, но това идва с времето", коментира Михайлов за официалния сайт на клуба.

"Трудно беше да гледам отстрани. Ние сме като едно семейство и всеки иска да помогне. Много е трудно, когато някой е контузен. Без знамение дали съм аз, или някой друг от състава. Контузиите обаче са част от футбола. Трябва да гледаме напред. Най-важното, че вече съм здрав и се надявам да бъда напълно готов за първия мач от първенството", допълни той.

Твенте стартира втория дял от шампионата с домакинства на Валвайк на 19 януари. Възпитаниците на Стийв МакЛарън заемат второ място във временното класиране след 18-ия кръг на шампионата с равен брой точки с лидера ПСВ Айндховен, а Михайлов е оптимист, че отборът може да се пребори за титлата.

"Имахме доста контузии през първия полусезон. Сега всички са по-добре и са близко до завръщане на терена. Смятам, че ще бъдем по-силни през втората част от сезона и имаме добри шансове да се борим за първото място. Това е и нашата цел. Има още много мачове. Трябва да дадем всичко от себе си, да бъдем максимално концентрирани и мисля, че имаме добри шансове да спечелим титлата", каза той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Deco_Sneijder
09.01.2013 16:36

Жив и здрав да е.Да продължава да ни радва с изявите си *smile*