Бивш нападател на Славия и Левски подписва с Коняспор

12:35
Бивш нападател на Славия и Левски подписва с Коняспор
Бившият нападател на Славия и Левски Дениран Ортега ще продължи кариерата си в турското първенство, съобщава днес вестник Мемлекет. Роденият през 1986-а година Ортега пристигна в лагера на втородивизионния Коняспор, намиращ се на 13-о място в класирането, с 2 точки пред застрашения от изпадане Тавшанлъ Линиетспор.

Ортега идва със свободен трансфер, тъй като имал клауза в договора си с последния си клуб Долфинс (Порт Харкорт) да си тръгне без иск при добра оферта от Европа. В момента Ортега
тренира с отбора, а какъв договор ще подпише, трябва да реши треньорът Угюр Тютюнекер.

Иначе нападателят пристигна за първи път у нас през 2007-а година и се присъедини към Спартак (Варна), за които изигра 10 мача и вкара 2 гола. След това в продължение на 4 години имаше договор със Славия и за белите изигра 32 мача, в които вкара 12 попадения. Славия го преотстъпва на два пъти в моментите, когато не беше контузен. Веднъж се озова в Левски, а веднъж и в арменския Банантс. През 2011-а година по настояване на тогавашния треньор на Славия Емил Велев нигериецът беше освободен от отбора заради неуважително отношение и лоша дисциплина.

В Коняспор през есента започна да играе българинът Емил Ангелов, който обаче се контузи и след това се подложи на операция и лечение. Нападателят, обличал екипите на Черноморец,
Левски и Литекс, прекрати договора си по взаимно съгласие с Коняспор и освободи единственото място за чужденец над 23 години за Ортега.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация