От Вечното дерби остана само едно име

16:30
От Вечното дерби остана само едно име
Легендарният футболист на Левски Емил Спасов заяви, че чужденците, които играят в родното ни първенство с нищо не са по-добри от българските състезатели. Спасов, който бе гост в Актуално студио "Дерби" допълни още, че Вечното дерби се е превърнало в обикновен мач.

"Според мен чужденците, които играят в българското първенство с нищо не са по-добри от нашите момчета. Лошо е, че не се залага на младите играчи. Вината за това, че нямаме наши таланти пада върху ръководителите на клубовете, които само дават напразни обещания за подобряване условията за подготовка на децата. В Левски Николай Димитров и Лъчезар Балтанов донякъде успяха да се наложат от плана до 2007 година. Но и те не получават нужното доверие. Лъчо не е по-лош от Фелипе да Коща, нито от Зе Соареш. За мен Зе Соареш не трябва да играе дори при юношите, тъй като не вкарва голове, а и не подава за такива. Не мога да отлича нито един чужденец, който да се отличава по нещо от нашите родни играчи. От тази гледна точка поздравявам ЦСКА, че се опитва да налага свои юноши", сподели Спасов.

Според легендата на "сините" от Вечното дерби е останало само името му.

От Вечното дерби остана само името му. Вече няма хубави мачове между Левски и ЦСКА, стадионите са празни, не се работи с детско-юношеските школи. Заради това нямаме качествени изпълнители. Сигурен съм, че и на това дерби по трибуните ще има доста празни места, което ще се отрази на футболистите и на срещата като цяло", коментира легендата на "сините".

"В момента ЦСКА се намира в по-добро състояние, но Левски има боеспособен състав, така че нищо не се знае. Големият проблем на Левски ще бъде отсъствието на Георги Иванов, тъй като без него вкарваме много трудно. Той е лидер на отбора, мотивира останалите си съотборници и е връзката между феновете и клуба. При равен резултат или победа за ЦСКА първенството свършва в тяхна полза. Не мисля, че ръководството на Левски взе правилното решение като назначи Емил Велев за старши треньор. С цялото ми уважение към него, но за този пост трябваше да бъде човек, който да е име и да вдъхва респект сред играчите. От друга страна не смятам, че трябва да бъде сменен сега, по никое време. Три промени за една година са прекалено много", коментира Спасов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

footboris
06.05.2009 11:40

Първо искам да призова всички фенове на стадиона.Победата ще е за ЦСКА.Просто само Гонзо можеше да направи от Левски отбор,който да играе срещу ЦСКА мъжки.Сега нито Кокала,нито някой от футболистите на Левски може да е лидер.Мача ще завърши два или три на нула.Любо Пенев ще надъха отбора, а и в ЦСКА има футболисти като Тошко Янчев,Данчо Тодоров,Иван Иванов, които ще поведат отбора към 32-ра титла.САМО ЦСКА. *beer*

LFC_N1_YNWA
06.05.2009 10:13

Кво съм се заяждал е? .. Казах , че едно име остава и то е --> ЦСКА .. и ей тоя започна първо да се заяжда --> nasran_chorbar .. Кво викате на мене .. бахти хората сте .. като четете коментарите .. четете ги правилно *stop*

Futbulfen
06.05.2009 09:57

LFC_N1_YNWA прасе мръсно к'во се заяждаш с левскарите в тая тема бе?! Мухльо темата вървеше добре и се говореше с добър тон за мача..винаги ше се появи някой червен плекар и ше злобее..лаинио как мопжеш да кажеш,че само четирибулвието е останало бе?! Не те ли е срам..абстрахирай се от титли,евротурнири и т.н. .. т'ва е дербито на България в което Левски цял живот доказва колко сте малки,цял живот ше ви е*еме на тоя мач пък ако ще и да отбор от Тинбакту да ни бие после..и помни ми думата прасе жалко,че на 9.05.2009г отново ще сте на колене.Когато син гръм удари..ех как червеното ехо заглъхва!

bacardy_breezer
06.05.2009 08:03

LFC_N1_YNWA защо е нужно да се заяждаш в тази тема ? Да си видял някой от по-долните коментари да е обидил с нещо цска или феновете и ?Детски изпълнения .....

MB_KrisS
05.05.2009 23:50

То си личи, в Ботев и Локо Пд, където има доста местни момчета се получават истински дербита, докато Левски и ЦСКА играят протоколни мачове. Няма я нахъсаната игра, няма ги здравите единоборства. Без значение от кой отбор съм, смятам че мачът ще загуби доста от липсата на Гонзо. Той и Петков са хората от Левски, които могат да направят мача "дерби", от ЦСКА това са Данчо Тодоров и Тодор Янчев.

LFC_N1_YNWA
05.05.2009 23:18

първо ще влезеш ти в гроба , ще те заровя ..а за мен когато ми дойде времето .. тайба .. нещастен боклук .. ЛЕВСКИ (ГОВЕДАТА) .. ЯКО ВИ Е ДА СТЕ ВЕЧНО 2-ри *lol* ..

nasran_chorbar
05.05.2009 22:41

бездомни кучета да пикаят на гроба ти LFC_N1_YNWA ти си много тупо копеле бе,червен минетчия

LFC_N1_YNWA
05.05.2009 22:26

а аз твойта хубаво я напълних цялата със спе*ма .. и искаше още .. и и дадох де .. няма да откажа щом иска още .. а ако е гладна .. да дойде да чака отдолу .. пак ще и дам .. ГОВЕДО насрано

nasran_chorbar
05.05.2009 20:46

LFC_N1_YNWA,само едно име остава-на майка ти.Настръхват ми зърната като се сетя за на майка ти устата,чорбан скапан.

Forko
05.05.2009 19:34

Разбира се , че ЦСКА бие в дербито с 2:0 и взема титлата *wink*

Ultra_Milan
05.05.2009 19:11

Наистина в последните години дербито е слабо и не се получават хубави мачове, но въпреки всичко в събота пак ще съм на стадиона,пък дано се получи що-годе хубав мач!

RangerSS
05.05.2009 18:33

Качеството на дербито ... наистина май го няма,тоя сезон гледам как Левски играят ГРОЗНО, като "заслугата" може да се припише на тоя бездарник Велев. Фен съм на ЛЕВСКИ, фен ще съм до гроб,ама това,което го гледах на мача с Пирин - ми седнах след мача и се замислих над екзистенциалния въпрос как може от отбор,мачкал в групите на УЕФА,да се направи стадо,дето в наказателното поле да блее вместо да удря напред. Трябваше зимата да се направи яка селекция и Кокала да изчезва. Чорбата,турците,гадните чада на Милко Балев - те си направиха селекцията,не се посвениха да махнат Пената и сега заслужено са на първо място. Дано на 9.05 да им го сложим иначе да се махат тея келеши,дето позорят свещената синя фланелка !!! *evil*

Futbulfen
05.05.2009 18:21

За жалост качеството на дербито доста спадна..за разлика от преди години сега на тия футболистчета и от Левски и от ц(*ка с изкл. на 2ма,3ма изобщо не им пука как ще свърши мача,дали си победил вечния враг,дали твойте фенове са на 7мото небе за сметка на врага..е такова нещо няма.Важно е да си земат паричките,ако може да бият и да земат некой лев отгоре..Факт е,че качеството спадна,че "войната" на терена вече я няма,но тръпката и вълнението у нас феновете остава и винаги ще я има..защото за разлика от изпълнителите които се менят от дъжд на вятър..ние винаги сме зад Левски(ц(*ка) и винаги ще се надяваме,че ще предадем наща енергия и на тия долу..сектор Б сички на стадиона в събота и нека събудим дълбоко заспалия син лъв и духа присъщ на левскар!

omonigotemile
05.05.2009 18:08

Аз съм фен на Левски и ще коментирам положението в отбора на сините*wink*т гледна точка на чужденците в Левски-само двама Жоазинио и Рабех.А всъщност точно на поста на бразилеца се подвизава може би най-добрият юноша на Левски в последно време-Ники Димитров. По този начин развитието на Димитров се прекъсна...иначе не мисля, че Да Коща, Тиберканин, Бистрон и там другите имат някакво място в отбора (пропуснах Вагнер към добрите чужденци). Като цяло в момента Левски е безумно слаб (не искам да коментирам Цска оставям това на техните фенове)...Надявам се все пак да се получи хубаво дерби но не ми се вярва.Мачът пак ще е уговорен...и как да се надяваме БФС да всеме мерки против уговарянето като самото БФС участва в уговорките...

Emiliqn1981
05.05.2009 17:34

абсолютно вярно е казаното до тук!погледнете дакажем отбора на 4ерноморец....заради какви 4ужденци на6ите мом4ета таркат пеиките....единия физика Диего Марадона,само 4е нищо общо с футболните му ка4ества,другия по скоро рагбист отколкото футболист,третия само дето името му Ми6ел Платини,неможе топката да спира,подобно е и положението и в другите отбори в които е пално сас 4ужденци а кретат по даното на класирането.тези които играят вав водещите отбори вземат по една камара пари и в Европа пак нищо.на прастите на едната рака се броят класните 4ужди игра4и играли и които играят в на6ето парвенство!краино време е това да спре и да се инвестира ДЮШ!

cheman
05.05.2009 17:15

Нищо че не са в добро състояние ЛОКО ПД - БОТЕВ си е най-интересното

Docker
05.05.2009 17:06

Напълно съм съгласенс казаното.Не можеме да сравняваме мачовет в които играеха Стоичков,Пенев,Костадинов,Ники Илиев,Искренов,Михайлов и т.н.,или сблъсъците от по-ранни години със съвременните "дербита". Нивото на клубовете и футбола ни като цяло е спаднало,съответно и посещаемостта спадна.Дори стигнахме до там,че намалихме капацитета на националния ни стадион.Да си стискаме палци,че положението ще се оправи и нормализира. Искам да съм на стадиона и да гледам зрелищен футбол,не искам да гледам скучни мачове по телевизията.

UltraBlueHool
05.05.2009 16:53

Радвам се че виждам такива коментари а не к*р за еди кой си.Затова сме българи да се подкрепям.А за дербито, единствено ми е болно че няма хора по стадионите но спрямо последните резултати в последните години няма повече над 2 гола и е напълно нормално да няма хора.А ето объркал сам се че няма да има такива коментари някои ме изпревари като каза само Милан бе говеда.Това е България и затова ще тънем в мизерия като всеки на всеки завижда.Пожелавам на Милан да изпаднат в Серия Б или да ги фанат за уредени мачове,друго немога да им пожелая.Дано българския футбол се развива и стане хубав мач.

breezer_fan
05.05.2009 16:49

Помните ли сезон 2005/2006 ?Аз добре го помня и мисля ,че няма да го забравя скоро..Говоря за Българския футбол като цяло . Цска победи Пуул на Анфийл , победи Леверкузен в 2 мача , Левски побеждаваше наред Оксер , Марсилия , Удинезе и стигна до 1/4финал.Имахме 3 отбора в групите на УЕФА , замалко и 4 ,ако тогава Локо Пд. не беше отпаднал с малшанс от английския Болтън.Сега вече футбол в България НЯМА.И Левски и Цска са слаби , за Локо Пд и Литекс няма да коментирам - в окаяно положение.Локо Сф и Черно Море правеха добри мачове , но явно всичко е било моментна форма ,защото в последните кръгове играта им спори.А и феновете сме виновни до някаква степен.Когато цска играе с някой ,например , левскарите се молят да отпаднат и обратното.Просто ми е жал какво става с футбола ни , а и тази корупция в БФС ..... *sad*

vill
05.05.2009 16:39

Аз не виждам нищо лошо в чужденците.Стига да са качествени.
В съвременния футбол е важно да имаш най-малко 17 равностойни футболисти.

Някои отбори имат и по 22.Равностоен отбор не може да се гради само със местни футболисти.Всички ще искат да са нац. на България,но всъщност някои от тях няма да играят толкова редовно за клубовете си.

Ако няма чужденци ЦСКА,Литекс,Левски ще изкупуват качествените българи от по-малките отбори и първенството ще стане много слабо.

tamate_unufreev
05.05.2009 16:37

За жалост е така.Едно време стадионите бяха пълни ....
Но ЦСКА отново ще се възроди и ще се превърне в онова страшилище което беше и ще пълни стадионите отново за радост на всички фенове на родния Футбол *smile*
Пожелавам същото и на Левски макар и да съм от ЦСКА няма значение кой кого важното е да се радваме на красивия футбол...
Успех