Утре Григор Димитров започва участието си на турнира в Сидни

15:21
Утре Григор Димитров започва участието си на турнира в Сидни
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира утре сутринта българско време участието си на турнира на твърди кортове в Сидни (Австралия) с награден фонд 436630 долара.

Мачът на 21-годишния Димитров от първия кръг на надпреварата срещу италианеца Фабио Фонини е последен в програмата за вторник на "Грандстенд".

Хасковлията, който е 41-и в света в момента, има гарантирани 4470 долара. При успех той ще заработи 7550 долара и 20 точки за класацията на АТП, а във втория кръг ще играе срещу номер 8 в схемата Марсел Гранойерс.

25-годишният Фонини е 47-и в световната ранглиста в момента. 178-сантиметровият италианец няма турнирни победи и е заработил почти 2,6 милиона долара от наградни фондове в професионалната си кариера от 2004 година насам. Двамата не са се срещали досега.

Димитров в неделя стана първият българин, който достигна до финал на турнир на АТП. Той загуби спора за трофея от олимпийския шампион Анди Мъри (Великобритания) в Бризбейн (Австралия) с 6:7(0), 4:6.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

simon_66
07.01.2013 16:39

Марсел Гранойерс е в уникално слаба форма и Григор,ако стигне до среща във втори кръг срещу него ще го отнесе без никакъв проблем(нещо като срещата срещу Мелцер ще се получи)....въпросът е Фонини как ще се представи-започне ли да се изнервя и да прави много грешки,Григор ще го отнесе и него с разлика...напълно реално е пред Григор да достигне поне до четвъртфиналите и на този турнир,а защо не и нещо повече!Успех Гришо *smile*