Вуцов: Славия трябва да се представи равномерно и в двата турнира

14:03
Вуцов: Славия трябва да се представи равномерно и в двата турнира
Старши треньорът Велислав Вуцов не иска в отбора да се създава еуфория около участието в турнира за купата на България. Според него всички мачове на тима са важни и целта е да бъдат спечелени минимум 27 точки през пролетта на 2013 година.

"Трябва да сме готови да играем силно и да се представим равномерно и в двата турнира. Не може да се мисли, че целта пред нас е само купата на България, а в останалите мачове да се разхождаме. Нормално е да има еуфория около спечелването на купата на България, но всеки мач е много важен. Искам да вземем 27-28 точки през втория полусезон. Първо трябва да се научим да не губим, а след това и да печелим двубоите. Целта ми е да не допускаме повече от три загуби", заяви Вуцов.

Японците Тайсуке Акийоши и Дайсуке Мацуи, както и сърбинът Павле Попара ще се присъединят по-късно към подготовката на отбора.

"Ще вземем Тодор Колев и Радослав Василев. Разчитам на тях, но търсим и още един нападател от чужбина. Няма кого да вземем от българския пазар. Искаме и школата да започне да работи. Може да има още 1-2 напускащи. Надявам се, че Чавдар Янков ще бъде готов за първия мач от пролетния полусезон. Искаме да видим и състоянието на Александър Киров, както и на Франц Бертен. Познавам много добре качествата им, важна е физическата им форма. Няма да има титуляри, но ще има основни играчи. Искам групата от основни играчи да бъде от 18-19 футболисти", каза още Вуцов.

Подготовката ще протече в няколко етапа. Между 7 и 13 януари отборът ще бъде в София. От 14 до 26 януари "белите" ще бъдат на лагер в Сандански, а там се предвиждат контроли с Ботев Враца и Пирин Разлог. Между 26 януари и 5 февруари Славия отново ще бъде в София. В този период проверките ще бъдат с Нефтохимик и Банско.

Зимната подготовка на столичани ще завърши с лагер в Турция от 5 до 19 февруари. Предвидените контроли са срещу румънските Брашов и Васлуй, срещу молдовски Шериф Тираспол, срещу руския Криля Советов, както и срещу полския Висла Краков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация