Славия привлича национал на Хаити

23:33
Славия привлича национал на Хаити
" Славия" чака в понеделник национал на Хаити. Защитникът Франц Бертен ще тренира седмица с отбора, преди да подпише договор с "белите". Треньорът Велислав Вуцов нямал нужда да гледа играча на проби, защото бил наясно с качествата му. Просто завърналият се на "Овча купел" спец искал да е сигурен, че играчът е в добро състояние. За последно защитникът се е подвизавал в американски втородивизионен тим.

29-годишният Бертен е роден в Париж, а на 18 го харесали от "Ювентус". Не стига до първия тим, но след 17 месеца в Торино станал готов за кариера из Европа. Изиграва по един полусезон за "Сантандер" и "Тенерифе" в Испания, има и мачове за "Б" отбора на "Атлетико" (Мадрид).

От 2007-а играе за Хаити, участва на Голд къп същата година, а в настоящите световни квалификации е титуляр за тима.

Така в "Славия" се събира най-екзотичната "банда" из родния футбол. След японците Тайсуке Акиоши и Дайсуке Мацуи в съблекалнята ще се появи и национал на Хаити.
Ако пристигне навреме в София, Бертен ще бъде представен на медиите редом с тримата нови с договори - Николай Дюлгеров, Димо Атанасов и Галин Иванов.

Чакат се последни детайли около контракти с Радослав Василев и Тодор Колев. Вероятно през първата седмица от подготовката ще има поне още двама освободени футболисти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари