Сакалиев дебютира за остров Гозо

16:19
Сакалиев дебютира за остров Гозо

Българският нападател Стойко Сакалиев направи неофициален дебют за втори национален отбор, след като игра за селекцията на Остров Гозо в новогодишен турнир в Малта.

Бившият нападател на Нефтохимик и ЦСКА игра много силно 77 минути, спечели дузпа, която обаче неговите съотборници пропуснаха.

Гозо е един от трите съставни острова на Малта, а местното управление организира новогодишен турнир.

Освен сборният отбор на острова, участват селекцията на италианския регион Силенто, както и малтийските елитни тимове Валета и Моста.

Двама българи бяха повикани в селекцията на Гозо за турнира, като освен Сакалиев, няколко минути в края на мача поигра и бившият атакуващ халф на Черноморец (Балчик) и Спартак (Варна) Калин Ганчев.

Гозо напълно заслужено спечели с 1:0 срещу италианците от регион Силенто и ще спорят на финала с Ла Валета, която пък отнесе с 3:0 Моста. За Моста пълни 90 минути игра Данаил Митев, който у нас е ритал за Берое и Локомотив (София).

Гозитанците, подкрепяни много емоционално от местните фенове, доминираха през цялото време, а пред Сакалиев се о ткриха две отлични възможности за гол в началните минути. Вратарят обаче и в двата случая имаше късмет и спаси.

Четири минути преди края на първото полувреме Елиа Бифано събори нахлуващия на скорост Сакалиев и съдията даде дузпа. Крис Камилери обаче прати топката високо над гредата.

В средата на второто полувреме Милош Стоянович донесе успеха на Гозо, след като куриозно вкара директно от корнер. Ъгловият удар пък дойде след поредното отлично спасяване на вратаря на Силенто на удар на Сакалиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация