Блекбърн уволни Берг само след 57 дни работа

15:06
Блекбърн уволни Берг само след 57 дни работа
Изпадналият от Висшата лига на Англия отбор на Блекбърн уволни мениджъра си Хенинг Берг само след 57 дни на поста, в които е водил отбора в 10 мача. Решението е взето под натиск на феновете, които не спирали да протестират срещу назначението на норвежеца вместо Стив Кийн.

В последните пет мача Блекбърн има четири поражения и едно равенство в първенството на дивизия Чемпиъншип (второ ниво), като се нарежда на 17-о място в класирането с 29 точки. Феновете обаче са недоволни от управлението на индийския собственик на клуба Венки, но изпълнителният директор Баладжи Рао коментира решението пред вестник "Таймс ъф Индия":

"Ние не сме доволни от загубените точки в последните мачове. Решението е продиктувано от разочароващите резултати в последно време. Загубихме мачове, които можеше и трябваше да спечелим".

Освен Берг, уволнени са асистент-мениджърът Ерик Блек, помощник-треньорът Йън Брънскил и треньорът на вратарите Боби Мимс.

Иначе 43-годишният Берг е част от шампионския състав на отбора за 1995-а година. Сега обаче индийците ще трябва да му платят и неустойка, тъй като преди 2 месеца подписа договор за мениджърския пост за 2 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fabregas_boy
27.12.2012 16:07

Решението е взето под натиск на феновете, които не спирали да протестират срещу назначението на норвежеца вместо Стив Кийн. Аз защо си мисля,че същите негодуваха и срещи Кийн?