Стандард Лиеж може да се премести във френската Лига 1

21:05
Стандард Лиеж може да се премести във френската Лига 1
Собственикът на първодивизионния белгийски футболен клуб Стандард Лиеж, бизнесменът Ролан Дюшбтеле, който е привърженик на идеята за създаване на белгийско-холандско футболно първенство, заплаши днес, че ще извади отбора от белгийското първенство и ще направи постъпки да играе във френското първенство.

"Без създаването на една Бенелига (белгийско-холандска лига - бел. на пр.) белгийският футбол ще умре от красива смърт. Ако проектът за Бенелига не мине, Стандард ще поиска да играе в първа френска дивизия", заяви днес бизнесменът пред журналисти от групата Сюдпрес. 

Идеята на Ролан Дюшбтеле е създаване на Бенелига "с осем белгийски и 12 холандски отбора", която да съперничи за телевизионните права с големите европейски първенства.

"Ако се отхвърли тази Бенелига, това ще бъде лошо решение.  Андерлехт, Клуб Брюж, Аякс и ПСВ Айндховен вече са съгласни", каза президентът на Стандард Лиеж Ролан Дюшбтеле.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ioan.stankov
27.12.2012 10:41

50 на 50 !!!!! Наистина идеята е добра, но никои ли не мисли за разпределянето в Евро турнирите ???? Според мен ще е интересно,ако в груповата фаза на шампионска лига влизат директно 2 отбора и един отбор играе плейофи, защото, ако е както в Холандия в момента един да влиза директно в груповата фаза ще трябва накой от по - големите отбори в тази БЕНЕЛИГА ( Аякс, Фейенорд, ПСВ, Андерлехт, Стандарт Лиеж, Клуб Брюж) да не играе в шампионска лига, а тези отбори винаги са готови да поднесат изненада. Иначе като първенство ще е интересно, защото ще се получават страшни дербита. Айде АЯКСИИИИИИ.

SuperSizee
26.12.2012 21:14

Много смисъл има в този проект, да има 20 отбора, но да е качествена пресявка и да се играе футбол на високо ниво с добри бази. Една Лига с Румъния или Сърбия няма да се отрази зле и на нас *wink* ...

ioan.stankov
27.12.2012 12:41

Имаш ли някаква представа колко отбора ще са в БЕЛЕНИГАТА, ако разбирасе проекта се усъществи.