ГазУкрайна купи Металист

14:46
ГазУкрайна купи Металист
Групата от компании ГазУкрайна е постигнала договореност за закупуването на украинския елитен клуб Металист Харков от бизнесмена Александър Ярославски. Това се съобщава в официално изявление на клуба, публикувано на интернет-страницата. Както е известно, вчера в доста украински медии се появи информация за продажба на клуба, но Ярославски дори излезе по телевизиите, за да отрече. Оказа се, че медиите са съобщили коректно, а
бизнесменът е излъгал в опроверженията на новината.

"Нашата компания ГазУкрайна се съгласи да влезе в клуба в качеството на инвеститор и да обезпечи стабилното финансиране, от което се нуждае за нормално функциониране. Това трябва да позволи съхраняването на колектива и бъдещото развитие на клуба", се казва в изявлението на компанията.

Компанията обещава също така "да положи всички усилия за продължаването на славните традиции на Металист Харков като един от най-успешните клубове в страната".

Днес вече Ярославски обяви своята оставка от заеманата длъжност президент на клуба.

"Има една-единствена причина, която ме накара да напусна Металист. И това е неразбираемите претенции на градските власти към мен като инвеститор и като следствие безпрецедентното психологическо давление, оказано върху всички. Влизането на новите собственици трябва да премахне напрежението, отразяващо се на играчите и на хората от щаба. А тази нездрава атмосфера може да провали създаденото с труда на толкова хора", каза още бизнесменът.

Той допълни, че за седем години, в които е управлявал клуба е вложил и в Металист и в подготовката на стадиона за Евро 2012 повече от 570 милиона американски долара.
"Напускайки клуба, аз не го оставям на произвола на съдбата, а действам в негов интерес. Със смяната на инвеститора се отстранява личния фактор и се запазва същото ниво на инвестиции", каза още бизнесменът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари