Изпълком на УЕФА в София на 28 март догодина

15:16
Изпълком на УЕФА в София на 28 март догодина
На 28 март 2013 г. в София ще се проведе заседание на Изпълнителния комитет на УЕФА. Новината бе съобщена от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, по чиято покана Мишел Платини и шефовете на европейския футбол ще пристигнат у нас.

Михайлов също е член на Изпълкома, който на сбирката си в България се очаква да определи процедурата по кандидатстване за домакинство на Европейското първенство през 2020 г. Както е известно, по идея на Платини шампионатът след по-малко от 8 г. ще се проведе под надслов "Евро за Европа" и за него ще могат да кандидатстват всички градове на Стария континент, тъй като домакинството ще се даде на много различни държави по повод 60-ата годишнина от учредяването на Европейската купа за национални отбори.

"Ние също проявяваме интерес да приемем мач от Евро 2020. Разполагаме  с необходимата инфраструктура, летища, пътища, хотели и т. н. Единственото, което трябва да се уточни, и това ще стане в София през март, е на какви условия трябва да отговарят стадионите. Но до 2020 г. има време", коментира Борислав Михайлов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация