Яя Туре изпревари Дрогба и отново е номер 1 на Африка

10:12
Яя Туре изпревари Дрогба и отново е номер 1 на Африка
Яя Туре от Манчестър Сити спечели приза за футболист номер едно на Африка, изпреварвайки друг футболист от Кот д`Ивоар, Дидие Дрогба, и камерунеца Александър Сонг.

29-годишният Туре печели наградата за втора поредна година, след като през последния сезон изведе тима си до титлата във Висшата лига.

Самият халф прие доста емоционално приза.

"Има доста емоции в мен. Мисля, че тази нощ е много специална за мен", заяви бившият играч на Барселона на церемонията в Акра.

Той остава важна част и от отбора на Кот д`Ивоар, който е един от фаворитите за титлата на турнира за Купата на африканските нации. Замбия стана национален отбор номер едно на годината в Африка след успеха си именно над Туре и компания по-рано през годината, който донесе на тима трофея в КАН. Логично и наставникът на замбийците Ерве Ренар получи статуетката за треньор на годината. Топ женски тим е този на Екваториална Гвинея, домакинствал и спечелил осмото първенство на континента при жените. Представителката на победителите Дженовева Аноман е най-добрата футболистка в Африка, стана ясно от награждаването. Тя вкара 6 гола за успеха в турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cheman
21.12.2012 11:08

Слагайте ми минуси колкото искате. Яя Туре наистина е класен футболист, но в действителност е пълен нещастник- често рита без топка противник; никога не подава ръка на пострадалия при нарушение (футболът трябва да е честна игра) Ето заради това качество поне Яя Туре не заслужава тази награда. Яя Туре може да я печели 3 години напред тази награда, докато На Дрогба тази година е последна и поне малкото което заслужаваше този ВЕЛИК футболист е да получи поне това отличие, защото точно той заедно с Чех изнесоха отбора си на гръб до ШЛ.

cumoto
30.12.2012 21:34

Ае гледай малко повече мачове на Сити а? Винаги подава ръка, пробва се да каже нещо смешно, когато е фаулирал някой, стискат си ръцете смеят се - абе ГОЛЯМ Е ! ЗДРАВ, БЪРЗ, СИЛЕН, ТОЧЕН УДАР, ДОБЪР С ГЛАВА ... не си представям ако беше останал в Барса сега какво щяха да правят просто равни нямаше да имат съвсем (казвам го като фен на Реал *smile* ) !

enjo2
21.12.2012 11:00

До коментар [@comment 1238503] от [@user blue4ever]:

направил е много тази година той е един от най добрите в сити много е бърз и много е здрав физически и ... ае садвай викаш му п***а ама човека е номер 1 така че тихо !!!