Баждеков: Можеше да ни се падне и по-лек съперник

12:43
Баждеков: Можеше да ни се падне и по-лек съперник
Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков приe нормално жребия за четвъртфиналите в турнира за купата на България.

Именно Баждеков изтегли съперника Литекс, на който "сините" ще бъдат домакините в първата среща.

"Когато си на тази фаза, няма лесни съперници. Можеше да ни се падне по-лек, можеше и по-тежък. Това е жребият. Повечето отбори не искаха ние да им се паднем, така че все се с някой трябваше да играем. Левски иска да спечели купата, Литекс също има амбиции. Който покаже повече желание и е по-подготвен, ще продължи. Надявам се това да бъде Левски", каза Баждеков.

"Не мога да кажа, че е предимство за Литекс, че ще бъде домакин на реванша. По някой път и първият мач е важен, а резултатът от него да предопределя нещата", каза още той,
визирайки домакинската победа над Черно море с 4:0 в първия мач от осминафиналите.

" Левски ще направи всичко възможно да реши мача в София и това да позволи по-леко гостуване", каза още Баждеков. Той похвали Литекс за организацията в клуба.

" Литекс има предпоставки да успява. Има добра база, добър треньор, добра школа. Ние също имаме желание да работим с нашите юноши. Мисля, че в най-скоро време това ще проличи и в нашия отбор ще присъстват все повече футболисти от нашата школа", каза Баждеков.

Изпълнителният шеф на "сините" се противопостави на предложението първите срещи от четвъртфиналите да се играят на 24 февруари, седмица преди началото на пролетния полусезон в първенството.

"Ние не искаме първите мачове да се играят на 24 февруари, защото не смятаме, че условията за футбол ще бъдат добри. Всички видяха какво беше в последните кръгове. Нашето желание е мачовете да се играят по-късно. Мисля, че могат да се намерят
варианти, след като започне първенството", каза Баждеков.

Левски предвижда ремонт на клубния стадион "Георги Аспарухов", като ще обяви идеите си за реконструкция на съоръжението на 27 декември.

"Сините" преговарят за наемането на националния стадион "Васил Левски" за домакинските си срещи през пролетта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация