Стефанов: Ще сгрешим, ако подценим Миньор

12:33
Стефанов: Ще сгрешим, ако подценим Миньор
Славия ще търси път към класиране в Европейските клубни турнири през надпреварата за купата на България, обяви президентът на "белите" Венцеслав Стефанов. Столичани ще играят срещу Миньор Перник на четвъртфиналите, жребият за които беше теглен днес.

"Който подценява Миньор, греши. Особено, ако Миньор реши проблемите, които има, ще бъде много труден противник. Между останалите отбори няма слаби съперници. Хубавото е, че поне един от много сериозните претенденти Левски и Литекс няма да продължи. За ЦСКА и Локомотив, не съм убеден, че ЦСКА е по-стойностният отбор", каза Стефанов.

"По принцип който и да беше съперник, ние щяхме да търсим път към Европeйските турнири през купата на България, защото реално това е нашият шанс за момента през тази година", допълни той.

Стефанов подкрепя предложението на ПФЛ, ако метеорологичните условия позволяват, първите срещи от четвъртфиналите да се играят на 24 февруари, седмица преди старта на първенството в "А" група.

"Дано времето да позволява срещите да се играят на 24 февруари. Виждам, че някои колеги си правят сметките без кръчмар. През пролетта имаме три месеца, 12 седмици, в които
трябва да се изиграят 15 кръга от първенството, има и прекъсване за националните отбори, както и мачове за купа България. За колегите от Левски може би е по-удобно, защото имат доста състезатели, които могат да използват във всички мачове. Не знам обаче какво ще правят по-малките клубове, които нямат такива възможности, разполагат с малък брой играчи и не могат да издържат на непрекъснат цикъл сряда - събота. Още повече, че във
втория полусезон се натрупват и картони, има и контузии. Според мен е редно да имаме един мач преди март месец, когато започва първенството", коментира Стефанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация