Самп уволни Ферара, Делио Роси поема отбора

17:41
Самп уволни Ферара, Делио Роси поема отбора
Елитният италиански отбор Сампдория извърши треньорска
рокада в края на есенния полусезон, като на мястото на старши
треньора Чиро Ферара бе назначен Делио Роси.

Ръководството на отбора от Генуа реши да прекрати договора на Ферара заради неубедителното представяне на отбора. Сампдория е на 14-о място в Серия А със 17 точки.

Заедно с треньора си тръгна и спортният директор Паскал Сенсибиле, а на негово място дойде Карло Ости. Новият треньор Делио Роси е без работа от края на миналия сезон, когато напусна със скандал Фиорентина. Треньорът бе освободен, след като си позволи на удари футболист от своя отбор по време на мач, а случката бе показана по италианската телевизия.

Роси смени полузащитника Адем Ляич още преди почивката по време на мача от Серия А срещу Новара (2:2) в края на миналия сезон. Сръбският национал ръкопляска иронично на своя треньор и отправи реплики към него. Делио Роси не сдържа нервите си и се нахвърли с юмруци по играча точно пред скамейката на Фиорентина и пред погледите на над 20 000 тифози на "Артемио Франки".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dzhalev_71
17.12.2012 18:45

В Италия има около 4-5 треньора, които всеки сезон се въртят като цветарки. Веднага се сещам за Серсе Козми, Луиджи дел Нери, Делио Роси.

paunQ
17.12.2012 18:33

Прав си, приятел. *smile* Те хората са си го казали, че от всяко дърво - свирка не става.. *smile* Беше уникален футболист, но за съжаление не му върви..

fen_na_juventus
17.12.2012 18:03

Хич не му върви треньорската кариера на Чиро Ферара!!! *sad*