Емил Гъргоров е спортист на годината на Разград

12:53
Емил Гъргоров е спортист на годината на Разград
На специална церемония днес бяха наградени 10-те най-добри спортисти, най-добрият треньор, най-перспективният млад състезател и най-добрият отбор на Разград за 2012 година.
На награждаването присъстваха кметът Денчо Бояджиев, председателят на ОбС Милена Цанева, общински съветници,треньори, спортисти, спортни деятели и др.

Миналогодишният водач на десетката на Разград - футболиста Емил Гъргоров отново бе избран за спортист номер 1 за 2012 година, а неговият съотборник Светослав Дяков е втори.

Футболистите не присъстваха на церемонията, а наградите им получи изпълнителният директор на " Лудогорец" Ангел Петричев. Трети в класацията е националния състезател по колоездене Мирослав Минчев.

В то 10 на Разград се нареждат още: Стилиян Стоянов (бокс), Десислава Танева (бадминтон), Елена Борисова (лека атлетика), Джейхан Ебазер (борба), Ивайло Енчев (шахмат), Денис Али
(колоездене) и Росица Николова (стрелба с лък).

За най-добър отбор на годината за втора поредна година бе определен отбора на ПФК Лудогорец - шампион на България за 2011/2012 г., носител на купата и Суперкупата на България и есенен шампион в "А" футболна група.

Отличието за най-перспективен млад състезател на годината бе връчено на 13-годишния състезател по борба от Спортен клуб "Лютви Ахмедов" Сертан Ахмед. Също за втора поредна година за треньор на годината беше отличен наставникът на Лудогорец Ивайло Петев.

Победителите в четирите категории получиха купи, грамоти и парични награди.

"Независимо от трудностите и лишенията, спортът в Разград продължава да излъчва своите шампиони и да носи спортната слава и на Разград, и на Лудогорието и на България", заяви кметът Денчо Бояджиев.

Градоначалникът благодари на всички спортисти за положените усилия през годината и им пожела здраве и още по-големи успехи, а на отбора на Лудогорец - шампионска титла и през новата 2013 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

GiroudandSanti
17.12.2012 13:02

Най-добрия български футболист,за мен *smile* САМО ЛУДОГОРЕЦ !