Вердер и Нюрнберг ще зимуват в долната половина на таблицата

21:16
Вердер и Нюрнберг
ще зимуват в долната
половина на таблицата
Вердер и Нюрнберг завършиха 1:1 в Бремен в последния мач от есенния дял в първенството на Германия по футбол. След равенството и двата отбора ще зимуват в долната половина на таблицата. Вердер е 12-и с 22 точки след 17 изиграни мача, а Нюрнберг е 14-и с 2 точки по-малко.

Домакините имаха игрово превъзходство, но в края стигнаха до равенството с малко късмет. Най-доброто положение през първата част пропусна Кевин де Брюин, който получи пас в наказателното поле от Нилс Петерсен, но от 6-7 метра стреля право във вратаря на гостите Рафаел Шефер.

След час игра Де Брюин стреля опасно от 22 метра, но нацели лявата греда на вратата на съперника. В 82-ата минута обратно на хода на играта Нюрнберг поведе. При една контраатака Хавиер Пинола намери Тимо Гебхарт пред наказателното поле и той с прецизен удар от 18 метра вкара в десния ъгъл.

Вердер все пак се спаси от загуба с попадение две минути преди края. Петерсен отклони удар на Де Брюин в мрежата на гостите, а голът беше зачетен, въпреки че шведът беше в
положение на засада.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация