ФИФА има доказателства за уредени мачове на ЮАР

12:09
ФИФА има доказателства за уредени мачове на ЮАР
Ръководството на Световната футболна централа (ФИФА) разполага с "неопровержими доказателства", че резултатите от една или няколко приятелски срещи на националния отбор на Южна Африка по футбол от подготовката за Мондиал 2010 са били манипулирани, съобщават световните агенции.

В специализиран доклад ФИФА информира Южноафриканската футболна асоциация (САФА), че един от сътрудниците на САФА Уилсън Перумал работи и за компанията "FootballFU", която е водещ азиатски букмейкър. 

Установено е, че Перумал се е занимавал с организацията на контролните срещи на националния отбор. Той по-конкретно е определял назначенията на съдиите, които в последствие са обезпечавали нужните резултати. Футболистите от националния отбор на Южна Африка не са замесени в корупционната схема.

Кои точно срещи на националния тим на страната са били уговорени през този период обаче не се уточнява, но под съмнение е победата над Гватемала с 5:0. В доклада си ФИФА препоръчва още на САФА да разследва и няколко южноафрикански съдии.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация