Бенитес: „Челси може да бъде шампион”

11:52
Бенитес: „Челси може да бъде шампион”
Рафаел Бенитес вярва, че Челси може да се пребори с двата отбора от Манчестър в битката за титлата в Англия. Според мениджъра на сините, победа над Коринтианс в неделя на финала на Световното клубно първенство, ще вдъхне точно тази увереност в неговия отбор. Челси се изправя срещу носителя на Копа Либертадорес в Япония, а до момента, в който изиграе първия си мач в Англия, разликата до Юнайтед може да е станала 16 точки.

„Хората ми казват, че битката за титлата е между два клуба, но ако спечелим два-три поредни мача, ще имаме много повече увереност. Ако вземем трофея и играем както срещу Монтерей – добър футбол в атака със стабилност в защита, ще можем лесно да натрупаме поредни победи. Във Валенсия изоставахме с осем точки от Реал през февруари, но казах на играчите, че ще станем шампиони. Начинът, по който тренирахме, беше ключов. Като гледам как се справяме сега, знам, че можем да бъдем по-добри всяка една седмица. Говорейки с играчите, виждам, че те вярват. Знаят какво правим, знаят ролите си и всичко се получава”, каза Бенитес.

„Знаем, че не сме довършили работата. Дойдохме тук да спечелим турнира и да станем световни шампиони. Коринтианс е един от най-добрите отбори в Южна Америка, така че трябва да дадем най-доброто от себе си. Срещу Монтерей играхме по начина, който мениджърът иска. Сега остава и да спечелим трофея”, коментира пък Хуан Мата.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

overdrive
15.12.2012 14:11

Всичко е възможно. Предпочитам да видя Бенитез и Челси да вдигнат трофея, отколкото Сити и МЮ ..

fl0rida
15.12.2012 20:55

Предпочитам всички освен юнайтед да вдигнат титлата.И то не заради това че ги мразя не всъщност те играят много добър футбол но понякога се вижда кой е бутан и кой не!

21122012
15.12.2012 13:34

Голям късмет извади Бенитес. Има възможността за нула време да спечели 2 трофея (СКП и Капитал уан къп). Ако се издъни, което не ми се вярва, Абрамович ще трябва да развърже кесията за да откупи някой мениджър.

headhunters
15.12.2012 12:59

Mного се надявам този проблясък на Торес да не е бил ОТНОВО само за 2-3 мача и то с посредствени отбори, както става 2 сезона вече..

Livepool_fan
15.12.2012 12:59

Разбира се, че може. Челси разполага с футболисти, които могат да направят една супер серия само с победи, но все пак топката е в Юнайтед засега.

UnitedRules
15.12.2012 12:59

Много се надявам да победите Коринтиас в Неделя, но за съжеление силно се съмнявам.

madridistaaaaaa
15.12.2012 13:18

Ще победят Коринтиас спокойно , поне този трофей трябва да вземат .

vladura307
15.12.2012 12:30

Най - хубаво е когато мениджърите мислят ,че си извън битката за титлата и си правят сметки без кръчмар. *smile* И накрая хоп изненада, както изненадата на Ман Сити в последната минута. Много се смях тогава като даваха САФ да се радва предварително и изведнъж като разбра ,че Ман Сити са пред тях и му замръзна усмивката *smile*.