Колебанията на Сити са козът в ръцете на Нюкасъл

20:43
Колебанията на Сити са козът в ръцете на Нюкасъл
Нестабилността в изявите на Манчестър Сити подхранва все повече слуховете, че Роберто Манчини има проблеми с немалка част от играчите в тима. Каузата на „небесносините” няма да бъде подпомогната от гостуването на терена на отбор, който също се бори със своите проблеми. Нюкасъл вече посрещна другия манчестърски гранд и бе смачкан с 0:3, така че „свраките” ще са изключително амбицирани да не допуснат още една загуба. Юнайтед приема Съндърланд и при евентуална издънка на Сити ще може да увеличи аванса си на върха. Уикендът е важен и за няколко от съставите, гонещи позиция в Топ 4 – Евертън, Тотнъм и Арсенал. Нито един от тях няма право на грешка, но е трудно да се повярва, че и трите клуба ще спечелят.

15 декември, събота

14:45 часа: Нюкасъл – Манчестър Сити

Поражението от Фулъм в понеделник бе пето за Нюкасъл за последните шест мача в шампионата. На своя „Сейнт Джеймсис Парк” все пак „свраките” могат да намерят комфорт, след като завоюваха 13 от 17-те си точки през сезона именно вкъщи. Сити падна на собствен терен след 37 успешни мача. Навън обаче „гражданите” все още нямат загуба в това първенство, като активът им е три победи и четири равенства. При последното си идване тук шампионите спечелиха с 2:0, като и двата гола бяха дело на Яя Туре. И двата отбора имат своите проблеми на и извън терена, а това още повече засилва желанието им да не допускат поражение в срещата помежду си.

Прогноза: X

15 декември, събота


17:00 часа: Ливърпул – Астън Вила


Ливърпул преследва трета поредна победа в първенството, а поне на първо четене съперникът изглежда удобен: Астън Вила е с една победа на „Анфилд” в последните 10 гостувания, като тя беше с 3:1 през август 2009 година. Бирмингамци не са губили във Висшата лига в четири кръга, като записаха три равенства. Те успяха и да се класират за полуфинал в турнира за Купата на Лигата, разгромявайки Норич с 4:1 навън. Луис Суарес се завръща за „червените”, но дори и без него те демонстрираха добра резултатност през миналия уикенд.

Прогноза: 1

15 декември, събота


17:00 часа: Манчестър Юнайтед - Съндърланд

Драматичното 3:2 над Манчестър Сити позволи на Юнайтед да се откъсне с шест точки пред основния си конкурент за титлата, а пета последователна победа в шампионата дори може да увеличи аванса на „червените дяволи”. Съндърланд е с два успеха за 12 мача в първенството, като това е серия, стартирала през септември. „Черните котки” нямат успех над съперника си за този кръг от 1997 година, а на „Олд Трафорд” не са печелили от далечната 1968 година. Очакваното завръщане на Неманя Видич в редиците на домакините може да съвпадне и със суха мрежа за тях.

Прогноза: Н/Г

15 декември, събота

17:00 часа: Норич – Уигън

Норич не е губил в девет последователни кръга, но през седмицата разочарова срещу Астън Вила за Купата на лигата. След четири поредни сухи мрежи, „канарчетата” не са опазвали вратата си в миналите три двубоя в първенството. Уигън пристига като тим от зоната на изпадащите, а също така и в преследване на първа победа за четири кръга. Последните две гостувания за „Латикс” завършиха идентични – със загуби по 0:3 от Нюкасъл и Ливърпул. Уигън няма победа в общо четирите си сблъсъка с Норич на шампионанто ниво. Съставът на Роберто Мартинес обаче винаги е показвал, че е способен да поднесе изненада без значение в колко незавидна позиция се намира.

Прогноза: 2

15 декември, събота

17:00 часа: Куинс Парк Рейнджърс – Фулъм

Куинс Парк Рейнджърс счупи рекорда за най-много мачове без победа в началото на сезон във Висшата лига, а в чисто исторически план само два тима са били по-зле – Бърнли и Болтън, и то преди близо век. Все някога тимът на Хари Реднап ще спечели, а пък и в интерес на истината лондончани не се представят толкова лошо в чисто игрови план, но защитата е доста колеблива. Не бе далече пък времето, когато Фулъм играеше своите домакински мачове точно на „Лофтус Роуд” – интересно е за отбелязване, че „Котиджърс” нямат поражение тук от 1983 година.

Прогноза: Г/Г

15 декември, събота

17:00 часа: Стоук Сити - Евертън

Стоук запази осмата си суха мрежа за сезона в нулевото равенство с Астън Вила, а постигнатият хикс увеличи серията без загуба за тима на шест двубоя. „Грънчарите” са получили само два гола на свой терен. Евертън пък има общо две загуби за целия сезон и се намира на четвърто място в класирането. „Карамелите” могат да се похвалят с доста прилични резултати на „Британия Стейдиъм” – те имат победа и две равенства от четири идвания тук във Висшата лига. Прогноза:

Под 2,5 гола

16 декември, неделя

15:30 часа: Тотнъм - Суонси

Суонси премина през доста странни десет дни – победи Арсенал като гост, загуби у дома от Норич и се класира за полуфинал за Купата на лигата благодарение на автогол в срещата с Мидълзбро. Важно за „лебедите” е да поведат в резултата – дотук и в шесте мача, в които го направиха, спечелиха. Възходът на Тотнъм бе пресечен от двата гола в 90-та минута на Евертън в миналия кръг. Ако „шпорите” наистина искат да заявят амбициите си за зона „Шампионска лига”, то това домакинство е в графата задължителни за спечелване. Плюс за Тотнъм е, че само в една среща в първенството отборът не успя да се разпише.

Прогноза: 1

16 декември, неделя


18:00 часа: Уест Бромич – Уест Хям

Уест Бромич се намира в най-лошата си форма през сезона, като има три поредни загуби. Задължително обаче трябва да припомним, че „дроздовете” бяха грубо ощетени в гостуването си на Арсенал (0:2), особено при отсъждането на първата от двете дузпи в техен ущърб. Последната визита на Уест Хям на „Дъ Хоутърнс” бе паметна – „чуковете” губеха с 0:3 на почивката, но изкопчиха точка за крайното 3:3. Съперничеството между тези тимове ни показва страхотно изравнянване на силите – 37 успеха за тима от Мидландс срещу 35 за този от Лондон. Хиксовете са 19, като скорошните три двубоя завършиха без победител.

Прогноза: Г/Г


17 декември, понеделник

22:00 часа: Рединг - Арсенал


Вторият мач между тези тимове на „Мадейски” в никакъв случай няма да е повторение на срещата в турнира за Купата на лигата, завършила 7:5 за гостите. Рединг е с пет последователни загуби и със сигурност в клуба са доволни, че се завръщат у дома след четири гостувания за пет срещи. Вкъщи „Кралските поданици” не се разписаха само веднъж. Арсенал поднесе поредния шок за своите феновете с отпадането от Брадфорд за Купата на лигата. „Артилеристите” могат да се осланят на добрата статистика срещу този съперник – 10 победи от 10 мача във всички турнири. При добро стечение на обстоятелствата тимът на Арсен Венгер може да се изкачи на четвърто място в класирането, което показва, че ситуацията в отбора не е толкова сложна.

Прогноза: 2


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

velinovv
15.12.2012 12:31

Нюкасъл - Сити 2 (без Бен Арфа, който ще минава късен фитнес тест и Кабай няма креативност и трябва да се чака на проблясъците на Ба и Сисе, и като допълним отсъствието на Тейлър в защита); твърди полбеди за Ливърпул (контузените във Вила са твърде много и на важни играчи) и Юнайтед ("черните котки" бележат много трудно този сезон); и донякъде очаквам Арсенал да се надъхат и да отмият срама от предната среща

headhunters
15.12.2012 12:27

КПР - Фулъм - 1 една от най-твърдите 1-ци, откакто Реднап пое КПР , те играят по много по различен начин + това са и домакини *smile*

putopalo
15.12.2012 14:24

И аз смятам да пробвам победа за КПР*thumb_up*

DuX4o0
15.12.2012 12:13

Ще ги видим смешните гражданчета като стъпят във врящия котел *smile*

bubai4o_90
15.12.2012 10:52

Фен съм на M.City ,но докато клуба продължава да играе под ръководството на Mанчини ,ще продължаваме да затъваме !!!

bubai4o_90
15.12.2012 10:48

Нюкасъл - Манчестър Сити - 1X
Ливърпул - Астън Вила - 1
Манчестър Юнайтед - Сънрърланд -1
Норич - Уигън - X
КПР - Фулъм - 1
Стоук Сити - Евертън - G/G
Тотнъм - Суонси - G/G
УБА - Уест Хям - 1
Рединг - Арсенал - 1

Tishoff7
15.12.2012 09:31

Сити ще излязат изнервени и с разклатено самочувствие срещу Нюкасъл , няма да е учудващо , ако Нюкасъл се възползват .
Нюкасъл - Манчестър Сити - 1X
Ливърпул - Астън Вила - 1
Манчестър Юнайтед - Сънрърланд - 1
Норич - Уигън - 1
КПР - Фулъм - X
Стоук Сити - Евертън - 1
Тотнъм - Суонси - 1
УБА - Уест Хям - X
Рединг - Арсенал - 2

BARMANA1981
15.12.2012 08:00

Нюкасъл - Манчестър Сити - X2
Ливърпул - Астън Вила - 1
Манчестър Юнайтед - Сънрърланд - 1
Норич - Уигън - 1X
КПР - Фулъм - X2
Стоук Сити - Евертън - 2
Тотнъм - Суонси - 1
УБА - Уест Хям - 1
Рединг - Арсенал - X2

dexter
15.12.2012 04:19

Супер сте кухи всичките, дай понеже Бербата играе във Фулъм всички да го жулим двойка *lol* Честито от мен, имали сте пари, дали сте, нали и букмейкърите трябва да печелят *wink*

blue4ever
15.12.2012 01:44

пичове, кво става с Челси ? Кога ще играят мача, който би трябвало да играят тоя уикенд ?

kris_666
15.12.2012 00:22

Нюкасъл - Манчестър Сити X
Ливърпул - Астън Вила X
Манчестър Юнайтед - Сънрърланд 1
Норич - Уигън 1
КПР - Фулъм 2
Стоук Сити - Евертън X
Тотнъм - Суонси 1
УБА - Уест Хям 2
Рединг - Арсенал 2

Rafael_da_Silva
14.12.2012 21:46

Нюкасъл Юнайтед-Манчестър Сити 1:2

Ливърпул-Астън Вила 3:1

Манчестър Юнайтед-Съндърланд 3:0

Норич Сити-Уигън Атлетик 2:2

Куинс Парк Рейнджърс-Фулъм 1:2

Стоук Сити-Евертън 1:3

Тотнъм Хотспър-Суонзи Сити 2:2

Уест Бромич Албиън-Уест Хям Юнайтед 2:1

Рединг-Арсенал 1:3

Очаквам да няма изненади този кръг. Единствената такава може би ще е в мача между Стоук Сити и Евертън, където очаквам "Карамалете" да бият без проблеми, макар че "Британия Стейдиъм" в много случаи се е оказвал пречка за големите отбори (Евертън не е от най-големите отбори, но все пак се борят за топ 4 и Стоук обичат да изненадват тези отбори, но точно в този мач не мисля, че това ще стане, а напротив - според мен футболистите на Дейвид Мойс ще победят убедително своя съперник). Що се отнася до другите мачове - очаквам да бием Съндърланд категорично, без особени проблеми и така да поведем с девет точки при евентуална издънка на Сити (не мисля, че ще стане това, но все пак във Висшата лига всичко е възможно).

dexter
14.12.2012 22:59

от тия девет мача няма да хванеш и 4-5 даже *lol*

Strraxo
14.12.2012 21:31

Нюкасъл - Манчестър Сити X
Ливърпул - Астън Вила 1
Манчестър Юнайтед - Сънрърланд 1
Норич - Уигън 1
КПР - Фулъм X2
Стоук Сити - Евертън 2
Тотнъм - Суонси X
УБА - Уест Хям 2
Рединг - Арсенал 2
Успех на всички с прогнозите *smile*

greenhool
14.12.2012 21:24

Стоук Сити - Евертън (Х) Куинс Парк Рейнджърс – Фулъм (Х) успех!!!!

ryangiggs1000
14.12.2012 21:18

Време е да оскубем котенцата и да ги пратим в Чемпиъншип.Миналата година бяха много щастливи,когато арабите вдигнаха трофея.Едно 4:0 ще е добре.Арабите няма как да се издънят с/у Нюкасъл."Джордитата" са мега непостоянни и освен почетна загуба друго не виждам.Артилеристите може и да вземат мача,но ще го пиша 1(след 600 лева от Брадфорд).

GunnerTillDie
14.12.2012 21:16

До коментар [@comment 1233829] от [@user torreschelsea9]:

Дай малко по безпристрастно . Знам , че искаш манчестърските отбори да се издънят , че да ги настигнете ама това е доста малко вероятно .

martooo
14.12.2012 21:13

За мен лично е абсурдно да се говори за каквото и да било освен 2ка в мача на сити! По-обективно от мнението на един фен на Юнайтед няма!

overdrive
14.12.2012 21:17

"По-обективно мнение на един фен на Юнайтед няма" *joking**joking*

martooo
14.12.2012 21:11

Нюкасъл - Манчестър Сити 2
Ливърпул - Астън Вила 1
Манчестър Юнайтед - Сънрърланд 1
Норич - Уигън 1x
КПР - Фулъм 2
Стоук Сити - Евертън x2
Тотнъм - Суонси 1x
УБА - Уест Хям 1
Рединг - Арсенал 2

torreschelsea9
14.12.2012 21:11

Нюкасъл - Манчестър Сити 1:0
Ливърпул - Астън Вила 1:0
Манчестър Юнайтед - Сънрърланд 3:3
Норич - Уигън 3:1
КПР - Фулъм 2:2
Стоук Сити - Евертън 1:1
Тотнъм - Суонси 2:0
УБА - Уест Хям 1:2
Рединг - Арсенал 3:1

martooo
14.12.2012 21:17

Нали! ;д Сити и Арсенал губят, Юнайтед с Х, Челси се връщат със световната купа, яко напомпани със самочувствие, и гледай до януари са си върнали първото място! Тоя наистина е мега оптимист! ;д

GunnerTillDie
14.12.2012 21:12

То бива пристрастно ама чак толкова *lol* Ти се усра направо .

darvo
14.12.2012 21:08

Нюкасъл - МаЛивърпул - -1-3 Ливърпул - Астън Вила-1-2 Манчестър Юнайтед - Сънрърланд-2-0 Норич - Уигън-1-1 КПР - Фулъм -0-3 Стоук Сити - Евертън -1:1
Тотнъм - Суонси -1:0 УБА - Уест Хям - 1-2 Рединг - Арсенал -1-0

Premierleague9
14.12.2012 20:56

Нюкасъл - Манчестър Сити 1:1
Ливърпул - Астън Вила 2:1
Манчестър Юнайтед - Сънрърланд 4:1
Норич - Уигън 2:1
КПР - Фулъм 2:2
Стоук Сити - Евертън 1:1
Тотнъм - Суонси 1:0
УБА - Уест Хям 1:1
Рединг - Арсенал 1:1

GunnerTillDie
14.12.2012 21:03

Хахахаха баси смешката ...

gerrard_LFC8
14.12.2012 20:53

Нюкасъл-Ман Сити 2, Ливърпул-Астън Вила 1, Ман Юн-Съндърланд 1, КПР-Фулъм Х, Норич-Уигън 2, Рединг-Арсенал Над 2.5, Стоук-Евертън Гол/Гол, Тотнъм-Суонзи Гол/Гол, Уест Бром-Уест Хям Под 2.5