Разсъбличат до бельо феновете в Германия

14:43
Разсъбличат до бельо феновете в Германия
Феновете в Германия може да бъдат разсъбличани за цялостна проверка в специални палатки пред стадионите. Решението ще е на полицията.

Това е една от мерките, които бяха приети от клубовете в Първа и Втора Бундеслига за затягане на сигурността по стадионите. Концепцията бе провокирана от политически натиск, след като през тази година се стигна до редица инциденти, информира "24 часа".

Общо 16 предложения бяха гласувани и приети от 36-те клуба с над 90 процента от гласовете. Твърдо против всички тях са били втородивизионните Санкт Паули и Унион Берлин, които са известни с едни от най-опасните фенове. Такива са и тези на Кьолн, въздържал се по 15 от точките.

Освен разсъбличането на феновете се предвижда засилен видео контрол по стадионите, който да води до светкавично идентифициране на нарушители. Ще се намали и квотата от билети за гостуващите фенове. При рискови срещи тя може да бъде редуцирана до минимум.

"Бундеслигата се обяви против расизма, пиротехниката и насилието и това е много добре", бе коментарът на боса на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация