Литекс вкара седем гола и е на 1/4-финал за Купата (снимки)

15:29
Литекс вкара седем гола и е на 1/4-финал за Купата (снимки)
Литекс разгроми със 7:1 Спартак 1918 Варна и се класира за четвъртфиналите за Купата на България. След успеха с 1:0 във Варна ловчалии не срещнаха съпротива и надиграха категорично моряците на реванша в Ловеч и логично продължават напред в надпреварата.

Хеттрик реализира Герасим Заков, два гола вкара Исмаил Иса, а по веднъж се разписаха Томи Костадинов и Армандо Ваюши. Почетното попадение за Спартак отбеляза Георги Димитров.

Още в 8-мата минута един от най-активните в състава на домакините - Галин Иванов, можеше да открие резултата, но на празна врата стреля в аут. Две минути по-късно звездата на Литекс Георги Миланов получи контузия в коляното и се наложи да бъде заменен принудително от Герасим Заков.



Две минути след като са появи в игра, именно Заков откри резултата. Нападателят бе изведен от Бодуров сам срещу вратаря на Спартак и без проблеми го преодоля за 1:0. В 21-та минута след центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле на гостите Иса бе най-съобразителен и покачи на 2:0. В 38-та минута отново Иса покачи на 3:0, изведен сам срещу вратаря от Галин Иванов. Минута преди почивката Иванов изведе при идентична ситуация Томи Костадинов, който се разписа за 4:0.



В началото на второто полувреме старши-треньорът на Литекс Христо Стоичков замени централните си защитници Николай Бодуров и Илия Миланов с двама юноши от школата на клуба - Мартин Иванов и Пламен Гълъбов, които дебютираха за първия състав.

В 52-та минута Герасим Заков покачи на 5:0, засичайки отбитата от вратаря на Спартак топка. В 57-та минута гостите намалиха на 5:1 след самостоятелен пробив и гол на Георги Димитров. В 73-та минута Герасим Заков засече с глава центриране на Ваюши и вкара за 6:1, оформяйки за своя хеттрик. Четири минути преди края и албанецът записа името си сред голмайсторите, след като Иса му свали топката с глава.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация