Стоилов: Искам Ботев да играе в Европа

13:52
Стоилов: Искам Ботев да играе в Европа
Бившият треньор на Левски, Литекс и националния отбор Станимир Стоилов беше представен днес като наставник на Ботев Пловдив. Той заема мястото на Ферарио Спасов, който беше уволнен.

"Изключително съм радостен и мотивиран да приема предизвикателството Ботев Пловдив. Наясно съм напълно с историята, традициите и успехите на Ботев. Знам какво се изисква в този клуб за исторически план. За мен това е голямо предизвикателство. Не съм човек на големите обещания и приказки. Мен са ме поканили да работя и да си върша работа по най-добрия начин. Смятам, че знам пътя по който трябва да се развива всеки клуб. Имам достатъчно опит и не само това, а резултати и успехи в дългосрочен план когато се работи", бяха първите думи на Стоилов на пресконференцията.

Според него, е прекалено силно да стартира престоя си край Бирената фабрика в Пловдив с големи обещания.

"Знам, че Ботев трябва да изглежда по най-добрия начин, да играе атакуващ футбол, който да радва хората. Не желая да коментирам преди мен какво е било, по простата причина, че уважавам много Ферарио Спасов като колега и бивш треньор на Ботев".

"Смятам, че ако всички сме единни, Ботев ще постигне добри неща. Естествено за това най-вече трябва време и търпение. Не съм от треньорите, които обичат да водят битки извън терена, смятам че трябва да имаме колегиално отношение към съдии, клубове и противници. Това е нещото което ще се опитам да спазвам през цялото време", допълни той.

Стоилов се надява най-напред Ботев да изгради свой стил и начин на игра. За него е ясно, че не обича футбол на надлъгване, а предпочита доминиращия стил.

"В моята кариера във всички български клубове, където съм работил съм печелил трофей или трофеи, така че по никакъв начин аз не си поставям до изпълнение на договора друга цел, освен да спечелим трофей за Ботев. И имам желание ако може Ботев да направи някакво прилично или положително участие в Европа, защото смятам че в историята и традициите има много успешни евромачове на Ботев. Така, че не съм тука да побеждавам само в българското първенство и да трупам някакъв актив на мой гръб, а искам Ботев да играе в Европа".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

madridistaaaaaa
12.12.2012 14:08

Всички Българи го искаме , няма значение дали е Ботев Пловдив , дали е ЦСКА , дали е Левски , искаме Български представите в Европа .