Вилянова разкри в какво е предимството на Меси

21:29
Вилянова разкри в какво е предимството на Меси
"Една от причините за успеваемостта на Лионел Меси във футбола е подходът му към играта - той е останал същият, какъвто е бил като тийнейджър", заяви старши треньорът на Барселона Тито Вилянова по повод рекордите на аржентинеца.

Сега на 25 години и избиран за играч номер 1 в света за последните три години, Меси постави нов рекорд за най-много отбелязани голове в една календарна година- 86. Той прехвърли постижението от 85 на германската голова машина Герд Мюлер, записано през 1972-а година.

"Голямото предимство на Меси е, че той играе и в момента като професионалист така, както играеше и като малко момче", каза още Вилянова перди срещата от осминафиналите в турнира за Купата на Испания срешу втородивизионния Кордоба.

Самият Вилянова е работил с Меси в юношеските формации на клуба. Неговата кариера и това, което се случва или ще се случи, никой не може да предвиди. Още когато беше малък беше истинско удоволствие за мене да го гледам какво прави на терена. Сега е същото", каза още наставникът.

Пред нисичкият аржентинец има още рекорди, към които трябва да се стреми. Със своите 192 гола за Барселона той е абсолютен лидер в ранглистата на Барселона, но е на 9-о място в ранглистата на Примера дивисион по този показател. Легендата на Атлетик Билбао Телмо Сара, който е играл през 40-те и през 50-те години има 251 гола. Сара обаче е бил
ощетен, тъй като по време на Втората световна война някои първенства не са били с пълен брой мачове.

В Шампионската лига Меси е вкарал 56 гола, изоставайки на 15 попадения от Раул, а в националната формация на Аржентина трябва да гони Габриел Батистута. Меси има 31 за Аржентина срещу 56 на сметката на Батистута.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cinemascrotum
12.12.2012 18:09

До годинка или няколко и тия рекорди са паднали!

Jack_19
11.12.2012 21:42

Уинер поправете се..Ако не се лъжа се пише Виланова ! : )

ryangiggs1000
11.12.2012 22:54

Едното е на "каталунски".

catalan
11.12.2012 21:58

Всъщност и по двата начина е правилно, но като цяло в България му казват най-често Виланова, така че уинър да си изберат едно.