Карпин остава треньор на Спартак Москва до края на сезона

15:41
Карпин остава треньор на Спартак Москва до края на сезона
Валерий Карпин ще остане старши треньор на Спартак Москва до края на сезона. Това стана ясно от изявления на източници от клуба, пожелали анонимност, а в профила си в социалната мрежа Туитър това потвърди и младият играч на тима Вячеслав Кротов.

След мача от 19-ия кръг на руското първенство с Рубин Казан вчера, завършил 1:0, самият Карпин обяви, че решение по въпроса ще има по два дни. Веднага след това собственикът на
клуба Леонид Федун реши да остави бившия играч на клуба на поста до края на сезона.

При това положение Карпин ще трябва да изостави позицията на генерален директор на Спартак, тъй като наредбата на Руския футболен съюз позволява на един човек да съвмещава две длъжности не повече о т месец.

43-годишният бивши национал на Русия пое поста в края на ноември, когато испанецът Унай Емери беше уволнен. Иначе Карпин от 2009-а до 2012-а година беше треньор на тима, като замени Михаел Лаудруп.

Вчера спартаковци прекъснаха серия от четири мача без победа във всички турнири и записаха първи успех в шампионата от 11 ноември насам. По този начин те се изкачиха на пето място в класирането с 32 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация