Боримиров: Левски не е пансион за девици

10:42
Боримиров: Левски не е пансион за девици
Спортният директор на Левски Даниел Боримиров се съгласи да отговори на въпросите на "Меридиан Мач" ден след като "сините" отпаднаха от Пирин за Купата на България. Легендарният халф нападна остро футболистите заради провала в Благоевград. Ето какво каза Боримиров, който вчера беше в Германия заедно с Георги Иванов-Гонзо, където изработиха предпазна маска за нападателя.

- Ден след загубата от Пирин емоциите са поутихнали. Какъв е сега коментарът ти за отпадането от Купата на България и най-вече играта на Левски?

- Направо съм потресен от футбола, който Левски показа в Благоевград. Тези 24 часа, който изминаха от края на мача, не променят нищо в крайната ми оценка. Не мога да си обясня защо отборът играе толкова непостоянно. Много съжалявам, че отпаднахме. Бяхме неузнаваемо слаби. Играчите нямаха нито душа, нито сърце днес. Липсваха двамата ни основни играчи, явно без тях не се получава. Просто без Гонзо и Петков сме друг отбор.

- Защо Левски лъкатуши в изявите си?

- Не мога да кажа със сигурност, но според мен всичко е до манталитет. Друго обяснение нямам. Принципно вярвам на момчетата в отбора, но отношението им по време на тренировките се отразява на терена в официалните мачове. Те просто не се раздават достатъчно. Това е недопустимо.

- Е, не сте ли им казвали да променят отношението си?

- Как да не сме им казвали?! Аз и Емил Велев не спираме да им повтаряме, че трябва да се раздават докрай в тренировките, за да им е по-лесно по време на мачовете. Нали знаеш - на умните хора трябва да им кажеш само веднъж...

- Да не би проблемът да е финансов и футболистите да не се раздават, защото имат да взимат пари?

- Глупости. На "Герена" всеки получава парите си редовно. Явно сегашните ни футболисти трябва да отидат да играят някъде другаде, където се плаща от дъжд на вятър, за да разберат колко е хубаво да играеш в Левски. Както често става в живота - когато изгубиш нещо, разбираш истинската му стойност.

- Ще има ли чистка на "Герена" през лятната пауза?

- Чистка?! Със сигурност няма да позволим футболистите да продължат да кретат по същия начин. Левски не е пансион за девици. Всеки един от играчите трябва да осъзнае, че да си на "Герена" е привилегия. Хората, които знаят стойността на синята фланелка и се раздават във всяка тренировка и мач до последно, ще останат.

- Сега сте заедно с Гонзо в Германия. Говорихте ли си с него за загубата от Пирин?

- Естествено. И той като мен е много разочарован от загубата и най-вече играта. Боли го, и то много. Гонзо гледа мача отстрани, а това е възможно най-лошият вариант за футболист с неговия характер. Когато си отстрани, се чувстваш безсилен.

- Говорихте ли със собственика на клуба Тодор Батков след мача в Благоевград?


- Да. Той също беше много разочарован от отпадането.

- Стана ли дума за евентуална смяна на старши треньора Емил Велев?


- Не. Тази тема не сме обсъждали.

- След мача в Благоевград веднага тръгнаха слухове, че Левски е паднал нарочно, за да освободи пътя на Литекс към Купата на България. Как ще коментираш това?

- Ако бяхме били, сигурно щяха да твърдят, че сме купили мача. При "хикс" в редовното време също щеше да се измисли нещо нередно. Писна ми да се занимавам с подобни глупости.

- Една победа в дербито над ЦСКА ще свали ли напрежението на "Герена"?


- Преди ЦСКА имаме мач със Сливен, който задължително трябва да вземем, и то с убедителна игра. Сега именно тази среща е на дневен ред. Футболистите трябва още в неделя на стадион "Георги Аспарухов" да се реваншират пред феновете с убедителна победа над Сливен.

- Как си обясняваш отказа на ЦСКА за чужд съдия на дербито?

- Явно в ЦСКА са много доволни от българските рефери. Това, естествено, е тяхно право. Ние искахме чужденец да ръководи дербито, защото напрежението около съдията щеше да е много по-малко, а оттам и отсъжданията му би трябвало да бъдат по-точни.

- Ще стане ли Левски шампион?

- Докато имаме шанс за титлата, ще вярвам в нея. Сигурен съм, че отборът ще се преобрази за решителните мачове. Още повече тази година клубът става на 95 години, а феновете ни трябва да получат подарък за рождения ден.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари