Леверкузен отстъпи на Хановер, но запази второто си място

21:09
Леверкузен отстъпи на Хановер, но запази второто си място
Байер Леверкузен загуби с 2:3 гостуването си на Хановер 96, но запази второто си място в Бундеслигата. Унгарецът Саболч Хусти вкара два гола от дузпи за домакините, а едно попадение добави Маме Диуф. За Байер това бе първо поражение в първенството на Германия за последния месец.

"Аспирините" изостават на 11 точки от лидера Байерн Мюнхен, който вчера спечели с 2:0 като гост на Аугсбург. Байерн е с 41 точки, пред Байер Леверкузен с 30 точки. Шампионът Борусия Дортмунд и Айнтрахт Франкфурт имат по 27 точки.

Гостите от Леверкузен, които нанесоха единствената загуба на Байерн до момента в Бундеслигата, поведоха срещу Хановер с гол на Гонзало Кастро във втората минута.

Байер имаше още няколко добри възможности пред вратата на съперника, но в 20-та минута Мануел Фридрих събори в наказателното поле Саболч Хусти. Унгарецът реализира отсъдената дузпа и изравни резултата. В 57-та минута Маме Диуф изведе домакините напред в резултата след попадение с глава, но минута по-късно Щефан Кийслинг направи 2:2.

Щефан Райнарц извърши грубо нарушение срещу Хусти в 69-та минута, който от бялата точка донесе успеха на домакините. След този успех Хановер се изкачи на 10-то място с 23 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация