Юве разпиля Палермо, но спечели само с 1:0 (снимки и видео)

17:54
Юве разпиля Палермо, но спечели само с 1:0 (снимки и видео)
Палермо загуби от Ювентус с 0:1 на стадион "Ренцо Барбера" в среща от 16-я кръг на Серия А.

Преди почивката гостите доминираха над своя опонент, но нападателната двойка Матри и Вучинич пропусна добри положения и така резултатът остана равен. В края на полувремето Видал изведе Матри сам срещу вратаря, но бившият стрелец на Каляри шутира в тялото на Уйкани.



Вучинич пък удари греда след един карамбол в пеналта на сицилианците. Черногорското острие на Юве бе изведе сам срещу вратаря секунди след началото на втората част. Вучинич шутира по диагонал, но пак нацели страничния стълб на Палермо. В 50-та минута обаче Вучинич овладя на гърди дълъг пас пред дъгата. Нападателят с петичка изведе Щефан Лихщайнер сам срещу вратаря и швейцарецът с плътен удар покрай Уйкани прати топката в мрежата и Юве поведе.



Сицилианците опитаха да отвърнат, но Старата госпожа показа, че няма намерение да остави контрола в чужди ръце. Въпреки че играта на Ювентус се затрудняваше от наводнения терен, бианконерите владееха повече топката и действието се развиваше предимно в половината на домакините. Шампионите дадоха жертва, след като Артуро Видал получи контузия в коляното и бе заменен от Погба.



Дванадесет минути преди края Морганела от домакините получи втори жълт картон и бе изгонен. До края на торинци на няколко пъти оставаха на чисти позиции при контри, но Бонучи и Вучинич пропуснаха да вкарат второ попадение. Все пак, Ювентус нямаше проблем да запази преднината си и така записа нови три точки в борбата си за титлата.

Стартови състави:

Палермо: Уйкани, Муньоз, Донати, Фон Берген, Писано, Морганела, Барето, Куртич, Гарсия, Иличич, Миколи; Резерви: Бенуси, Чето, Виола, Дубала, Бертоло, Миланович, Захави, Джиорджи, Лабрин, Будан, Аревало Риос, Бриенца


Ювентус: Буфон, Барзали, Бонучи, Киелини, Асамоа, Лихщайнер, Пирло, Видал, Маркизио, Вучинич, Матри; Резерви: Рубиньо, Сторари, Де Челие, Падоин, Погба, Куалярела, Бендтнер, Джакерини

Ето и останалите резултати от днешните мачове в Серия А:

Каляри - Киево Верона 0:2

Пескара - Дженоа 2:0

Сиена - Катания 1:3

Toрино - Милан 2:4








Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gQg
09.12.2012 23:42

"Мерси", че отразихте дербито на кръга.

Neill_88
10.12.2012 01:30

Късните часове не разчитай много много на Уинър да отразяват мачове, с изключение на мачовете на Барса, Реал и Ман Ю. Както и всякакви новини с личния и професионалния живот на Меси и Роналдо.

gQg
10.12.2012 01:00

Големия се обади... Може би не си ме разбрал добре, намекнах, че ДЕРБИТО НА КРЪГА Интер - Наполи въобще не го отразиха. Чак малко след края на мача драснаха няколко реда.

futbolista_rs
09.12.2012 23:56

Пубертета не се отразява добре на някои индивиди!

ryangiggs1000
09.12.2012 21:27

Йоренте идва зимата,ако се вярва на последните слухове.Аз се учудвам,как отбор като Юве търпи играч като Матри.

vEHCu
09.12.2012 21:15

Много добре тактически изигран мач ! Браво , най - важното е , че Ювентус от 2 сезона вече , почти два тъй като през миналия сезон обигравахме сезона и той беше много успешен за нас , но този трябваше поне едно добро попълнение в нападението ! Факт е , че вече втори сезон , от както отбора не може да намери топ нападател , е да понякога нападатели не спа и вкарват важно голове , но пък в други случей те спа и не правят почти нищо. Факт е , че Ювентус могат да играят и 3-6-1 в някой случей , тъй като двама нападатели са почти безсмислени в отбора , но само в някой случей подчертавам. И все пак си мисля , че стратегията на Конте е , че Юве играе без типичен нападател , макар че той е в 11-те на отбора. Халф линията ни добре , че е на ниво , тъй като ако не беше на ниво , ние отново щяхме да сме такъв отбор , който да се бори за 7-мото място. С днешния мач се убедих , че ако не са Видал , Пирло , Маркизио , Квадо , Погба , Лихта и др. ние не можеме да вкараме гол. Да и защитат този сезон и миналият ни бяха на много високо ниво , но според мен е тромава и ще имаме проблеми за напреде , но да видиме. Иначе като цяло отново добър сезон до момента , но се вижда , че има и умора у играчите и те не бият така лесно с леко , както и миналия сезон. Третото участие в турнир си пролича в някой мачове , но това не е фатално. Важното е да израстваме и да печели , макар и грозно. Успех на всички фенове на отбора и ГРАНДЕ ЮВЕ ! През седмица излизаме за купата на Италия срещу Каляри , надявам се , повечко резерви да вземат участие , за да отдъхнат останали , иначе тежко и горко им... *smile*

futbolista_rs
09.12.2012 18:05

То Йовов е класа над тоя прехвален мамут Матри *cigarette*