Гремио откри с победа новия си стадион (снимки)

13:17
Гремио откри с победа новия си стадион (снимки)
Бразилският Гремио откри с победа пред 60 000 зрители новия си стадион. Съперник на синьо-белите бе германският Хамбургер, като сблъсъкът бе повторение на финала на Междуконтиненталната купа от 1983 г. Тогава южноамериканците спечелиха с 2:1 срещу носителя на КЕШ, като и двата гола за тях бяха дело на Ренато Гаучо. 



Вчера бразилците откриха резултата чрез Андре Лима още в деветата минута, но Хайко Вестерман изравни в 68-ата за 1:1. Три минути преди края обаче Марсело Морено вкара победния гол. Сблъсъкът бе по-специален за Зе Роберто, който изведе Гремио с капитанската лента, а последните два сезона от кариерата му в Европа бяха именно в клуба от Хамбург.



Динозавърът на Бундеслигата игра в приятелски мач само 27 часа след победата си над Хофенхайм с 2:0, като 15 часа от това време Хамбургер прекара във въздуха. Банковата сметка на клуба обаче бе захранена с 800 000 евро от Гремио, както обясни треньорът Торстен Финк: "Ние не сме в позиция да отказваме подобни предложения". 

Конструкцията на "Арена до Гремио" започна през септември 2010 г., а стадионът е един от най-модерните в Южна Америка. В тревното покритие е имплантиран специален чим от терена на "Олимпико" - старият стадион на Гремио в Порто Алегре.



Целият проект е на стойност около 120 милиона евро, но клубът не плати нито цент - построяването на стадиона бе поета от строителната компания ОАС. Приходите в следващите 20 години обаче ще се делят по следния начин: 65% за Гремио и 35 - за ОАС. 


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация