Гърция стартира със загуба на Евро 2008

23:36
Гърция стартира със загуба на Евро 2008
Настоящият европейски шампион започна със загуба защитата на своята титла, в мач срещу превърналият се в "черна котка" за нашите трикольори отбор на Швеция.

На стадион "Валс - Зиценхайм" в Залцбург Австрия нито един от двата състава не успя да наложи игрово надмощие през първата част, но въпреки головата суша положения и пред двете врати не липсваха.

Напълно според очакванията, треньорът на скандинавците започна с двама чисти нападатели в лицето на Златан Ибрахимович и неостаряващия Хенрик Ларсон. Именно 36-годишният футболист на шведския Хелзинборг се озова на 2 пъти на сравнително чисти позиции, но и двата пъти реши да подава към своя партньор и по този начин опропасти шансовете за попадение. Ибрахимович също имаше възможност да открие резултата, но след удара му с глава топката премина малко над горната греда.

Гърците също отговориха с няколко нелоши атаки, като на два пъти Харистеас и веднъж Басинас пробваха рефлекса на вратарят на Манчестър Сити Исаксон. Последният се затрудни единствено при ударът на халфа на Майорка, но до гол не се стигна.

Второто полувреме започна с нов шанс за "трекунуре", но Вилхелмсон не успя да се възползва от излезлия твърде неразчетено гръцки страж и в опита си да го прехвърли извади коженото кълбо в аут.

Най-чистото положение за гол пред гръцкия отбор се откри в 61-та минута, когато Карагунис се възползва от грешка в средата на терена от страна на своя съперник, напредна и вместо да подаде на влизащият на скорост Кацуранис стреля, но се получи рикошет и за Исаксон остана само да я улови.

66-та минута се оказа златна за Ибрахимович и неговите съотборници. След двойно подаване с Ларсон, играчът на Интер Милано изстреля топовен изстрел по диагонала и топката се оплете в мрежата - 1:0 за Швеция. Голът бе първи за бившия играч на Ювентус с националната фланелка от 2005 г. насам.

В 70-та минута голмайсторът бе сменен от добре познатият на всички привърженици на ЦСКА и българския футбол Елмандер. Буквално секунди след неговото влизане шведите реализираха второ попадение, като в негов автор се превърна централният защитник на френския Рен, Петер Хансон - 2:0

В 78-та минута при един пробег по десния фланг, Кристиан Вилхелмсон се строполи край страничната линия, оставяйки съмнения за скъсани сухожилия. На негово място в игра влезе футболистът на германския Вердер Маркус Розенберг.

В останалите минути и двата отбора не сътвориха нищо по-интересно. Скандинавците нямаше как да не бъдат доволни от развоя на срещата, докато гърците бяха попарени от тези две попадения дошли в рамките на 5 минути.

Считаното за най-силно звено в състава на южната ни съседка, защитата не бе на познатото от преди 4 години ниво и определено може да се каже, че разочарова. Що се отнася до офанзивната мощ на отбора, то както и на европейското в Португалия, така и сега отборът не успя да демонстрира нужния потенциал.

Победата позволи на "синьо-жълтите" да се изравнят по точки с отбора на Испания, но по-лошата голова разлика ги остави на втората позиция. В следващия кръг един срещу друг се изправят отборите на Швеция и Испания, както и тези на Русия и Гърция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

neu
11.06.2008 00:34

Наказание е да гледаш Гърция как играят... скучно, бавно, мудно, грозно -- с тази игра голям пердах ще изядат тази год

Real_Mardid
10.06.2008 23:41

Ми така е.С дефанзивна тактика не се става 2 пъти шампион.Веднъж им мина номера! Напрао са смешни