Байерн спечели дербито с Аугсбург, съдия прецака Дортмунд срещу Волфсбург (видео)

19:27
Байерн спечели дербито с Аугсбург, съдия прецака Дортмунд срещу Волфсбург (видео)
Байерн Мюнхен поведе с 11 точки в Бундеслигата, след като днес спечели с 2:0 като гост на Аугсбург в среща от 16-ия кръг. Преследвачите от Байер Леверкузен гостуват на Хановер утре. 
 
Шампионите от Борусия Дортмунд пък отстъпиха с 2:3 на собствен терен на застрашения от изпадане Волфсбург. Жълто-черните останаха с 10 души на терена след половин час игра заради измисления червен картон на Марсел Шмелцер.
 
Байерн се справи с домакините от Аугсбург с попадения на Марио Гомес и Томас Мюлер от дузпа, след като съдията отсъди нарушение за игра с ръка на Джибрил Санкох.
 

szólj hozzá: Augsburg vs Bayern 0:2 GOALS HIGHLIGHTS

Дузпата срещу Дортмунд, последвана от червения картон на Шмелцер, беше дадена поради същата причина, но телевизионните повторения дадоха ясно да се види грешката на съдията Волфганг Щарк. Най-напред топката се отби от коляното на играча, след което отскочи нагоре и едва леко докосна ръката му без това да променя траекторията й. Бразилският халф на гостите Диего обаче вкара от бялата точка, а после подаде на Налдо и на Бас Дост за крайното 2:3 за вълците.
 

szólj hozzá: Bor.Dortmund v Wolfsburg 2:3 GOALS HIGHLIGHTS
 
Байерн е начело с 41, пред Байер Леверкузен с 30 и мач по-малко. Дортмунд е на 3-о място с 27, следван от Шалке 04 и Щутгарт с по 25. Последните два отбора се срещнаха един срещу друг днес и швабите спечелиха с 3:1 благодарение на хеттрика на Ведад Ибишевич, като в срещата бяха вдигнати и два червени картона.
 
Фрайбург закотви новаците от Гройтер Фюрт на последното място само с 8 точки, след като победи днес с 1:0. Канадецът Даниел Калиджиури в 15-ата минута вкара за домакините, които са осми с 23 точки.
 
След друга среща от днес Нюрнберг вече диша по-спокойно, след като събра 19 точки. Франките се наложиха с 2:0 на собствен терен над новака Фортуна Дюселдорф с голове на Себастиан Полтер в 27-ата минута и на Маркус Фьолнер в 91-ата минута.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

overdrive
09.12.2012 00:06

Феновете на Байерн не казвайте че титлата е ваша. Може да се случи невъзможното. Просто печелете наред до края на сезона и тогава ще е 100% ваша ..

ryangiggs1000
08.12.2012 20:03

Най-силния отбор в момента,играещ най-приятния футбол.Тоя Мартинес ще вземе да оправдае парите.

basti31
08.12.2012 19:59

Очаквана победа за Байерн и неочаквана загуба на Дортмунд. След днешния кръг титлата е на 99% наша, не виждам как Борусия ще наваксат 14 точки *cup*