Хамбургер удари Вердер в Бремен

08:16
Хамбургер удари Вердер в Бремен
Хамбургер победи Вердер Бремен като гост с 1:0 в първи полуфинален мач от турнира за Купата на УЕФА. Тимът на Мартин Йол показа завидна тактическа дисциплина по време на целия двубой, докато играта на домакините беше доста по-хаотична и подчинена предимно на индивидуални действия. Пьотр Троховски с глава в 28-а минута отбеляза единственото попадение за успеха на Хамбургер и направи свой отбор фаворит преди реванша.

Двубоят започна в добро темпо, с положения и пред двете врати. Атаките на гостите обаче бяха по-опасни и голът висеше на косъм. При една от многобройните си контри, Гай Демел качи топката на главата на Троховски, който не остави шансове за Тим Вийзе – 1:0 за Хамбургер. До почивката Вердер не успя да отговори на удара и полувремето завърши с гол аванс за гостите.

Втората част обаче започна с натиск на домакините и на два пъти Уго Алмейда не успя да вкара от добри позиции. Пропуски на свой ред направи и тимът на Мартин Йол. Ивица Олич в 65-а минута излезе сам срещу вратаря, но не можа да го преодолее.

До края на мача Вердер доминираше, но Клаудио Писаро и Маркус Розенберг не се възползваха от създадените положения за гол и Хамбургер се поздрави с важен успех, който му дава сериозно предимство преди реванша.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

torres_229
01.05.2009 10:06

Аз пък си знаех , че Хамбургер ще бият , но го ударих Х . Тва е . Финал - Хамбургер - Шахтьор Донецк ! *joking*

lisicata86
01.05.2009 09:56

не аз изядох хамбургер,а хамбургер ми изяде 35 лв. *sick*