Започваме от втори предварителен кръг в Шампионската лига

17:46
Започваме от втори предварителен кръг в Шампионската лига
Европейската футболна централа УЕФА оповести официално датите, на които ще стартират Шампионската лига и турнирът за Купата на УЕФА (Лига Европа) през сезон 2009/2010.

Шампионът на България ще се включи във втория предварителен кръг на Шампионската лига, като мачовете от тази фаза ще се играят на 14/15 юли и 21/22 юли, съобщиха от БФС.

Жребият, който ще определи съперника на родния шампион, ще се тегли в централата на УЕФА в Нион (Швейцария) на 22 юни.

Носителят на Купата на България и носителят на сребърните медали от българската "А" група ще започнат участието си в турнира за Купата на УЕФА (Лига Европа) от третия предварителен кръг, като мачовете ще се играят на 30 юли и 6 август. Жребият за този кръг ще се тегли на 17 юли в Нион.

Носителят на бронзовите медали от първенството ни пък се включва още във втория предварителен кръг на турнира за Купата на УЕФА, което означава, че мачовете му ще бъдат на 16 и 23 юли, а жребият за тази фаза ще се тегли на 22 юни в Нион.

Българският футболен съюз напомня, че от следващия сезон турнирът за Купата на УЕФА ще се провежда по изцяло нова формула, която предвижда три квалификационни кръга, както и един плейофен кръг преди груповата фаза, и ще носи името Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Milan1989
02.05.2009 12:51

Мамси джейз... Пак лоша работа... Ами БАТЕ дали ще са поставени или непоставени *smile*

Adrian000
02.05.2009 09:27

Кокко, прав си само искам да вметна ,че ако шампион на България стане Левски той ще е поставен в 3 кръг ,а ако ЦСКА е шампион то те ще бъдат непоставени т.е. ако Левски е шампион той има по- големи шансове отколкото ЦСКА да влезне в групите

kokko
30.04.2009 21:14

Новите формати на двата турнира са такива, че влизането в групите на ШЛ е по лесно от влизането в групите на ЛЕ (Лига Европа). В 3-тия и 4-тия кв. кръг за ШЛ отборите се разделят на два потока т.н. Шампионски (където е българския представител) и Нешампионски поток. От първия поток 5 отбора влизат в групите, а БГ шампион ще се бори именно за едно от тези места в конкуренциата на шампионите на Белгия, Чехия, Гърция, Дания,

stormlord
30.04.2009 20:11

Ако не се лъжа досега за шампионска лига бг отбора започваше от 3-ти кръг(и с 1изключение,с този кръг си завършваше участието там).Дано Черно море се класират за УЕФА,че този сезон само те отсрамиха българския футбол.

mitko2026
30.04.2009 19:42

Абе аз ли не разбирам или няма почти нищо ново... Българския представител в ШЛ ще е само един, включва се отново в втория предварителен кръг... какво друго ново *lol*
Не знам обаче плановете на Платини ми изглеждат още повече да разделечи Западните отбори от Източните... да видим, бъдещето ще покаже, аз се надявам поне 1 отбор български да влезне в Лига Европа следващия сезон защото едно изоставане каквото правим в момента може да е пагобно...