Вия покори Русия

20:45
Вия покори Русия
Очакваният с огромен интерес дебют на Евро 2008 от страна на Испания донесе много радост за привържениците на тази страна, за играчите на отбора и най-вече за нападателя на Валенсия, Давид Вия, който отбеляза три гола и на практика сам реши изхода от двубоя.

Срещата започна доста динамично, като и пред двата отбора се откри възможност за гол, като първо руснаците чрез Семак можеха да открият, а после на свой ред шанс за гол имаха Давид Вия и Фернандо Торес. Именно последният бе изведен в 20-та минута на отлична позиция, напредна и вместо да стреля видя връхлитащия Вия, за който не бе проблем да отбележи, останал фронтално срещу Акинфеев.

С оглед ситуацията на терена резултатът бе напълно логичен, но слабото място на испанците, а именно защитата, отново не бе концентрирана. Това можеше да им коства много, но отборът на Гус Хиидинк нямаше късмет пред гола, като дори на 2 пъти през първата част гредите спасяваха Касияс.

Минутка преди края на полувремето отново Вия попадна в прегръдките на своите съотборници, след като получи отличен пас от халфа на Барселона Иниеста и останал отново очи в очи с руския вратар промуши топката под него.

Втората част продължи да се играе на изключително добро ниво, въпреки проливния дъжд. Испанският треньор Луйс Арагонес извърши тактическа смяна, като на мястото на Фернандо Торес пусна в игра халфа на Арсенал Сеск Фабрегас, като по този начин насити средната линия.

До края на мача, "Ла Фурия" не даде никакви шансове на руснаците да поемат инициативата. В 75-та минута след солова акция острието на "прилепите" отбеляза своя трети гол, с което излезе еднолично в листата на голмайсторите пред германеца Лукаш Подолски, който има 2.

Последните няколко минути от редовното време демонстрираха за пореден път липсата на синхрон в защитата на испанците, като в 86-та минута след изпълнение на корнер, Павлюченко с глава отбеляза за 3:1. Минутка по-късно нова грешка от страна на Пуйол и компания позволи на Семак да нанесе удар от съвсем близко разстояние към вратата на Касияс, но той бе прекалено лек.

В 91-та минута след акция, започната от Вия топката премина през защитата на руснаците, а изстрелът на испански футболист бе отразен от Акинфеев. За негово съжаление кълбото се озова точно над главата на влезлия като резерва Фабрегас и за него не бе проблем да оформи крайния резултат - 4:1.

Така Испания излезе начело в групата преди мача между Гърция и Швеция, а Русия трябва да направи доста промени в играта си, ако иска да остане по-дълго на този форум. Липсата на основни фигури като Погребняк и Аршавин едва ли е достатъчно добро извинение за безидейната и вяла игра на останалите футболисти играли с бели екипи в тази среща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари